Bună ziua!
Deși legea nu interzice opționalele în grădinițe, modul în care acestea se pot desfășura este reglementat de Planul de învățământ-nivel preșcolar și Metodologia de aplicare a acestuia, Programa pentru nivel preșcolar, respectiv Notificarea nr. 41945/2000 cu privire la organizarea activităților opționale, toate acestea neavând legătură cu informațiile de pe site-ul ProTV.
Problema nu este că nu-mi permit să plătesc aceste așa-zise opționale, ci faptul că nu vreau să finanțez inițiative din care doar directorii de grădinițe și furnizorii de astfel de servicii au de câștigat (sume mari de bani). Faceți un calcul - câți bani se strâng într-o lună la o grădiniță cu 400 de copii, dacă în fiecare săptămână au loc patru activități, cu prețuri între 15-35 lei/copil/ședință? Iar cei care nu participă, nu fac nimic altceva.
Așadar, cât considerați dumneavoastră că ar costa un proces si care este contextul în care considerați că aș avea șanse să câștig acest proces?
Bună ziua!
Pot să inițiez un proces împotriva grădiniței de stat la care este înscris copilul meu, pentru că desfășoară săptămânal câte 3-4 activități opționale contra-cost? Nu am fost de acord cu aceste activități, deci nu mi-am înscris copilul la ele. Mai mult, aceste activități sunt în afara legii, fiind discriminatorii. Mulțumesc!
Buna ziua! In contractele incheiate intre doua societati comerciale este necesar sa apara si CNP-ul reprezentantilor legali? Va multumesc!
Buna ziua! Cum completez factura pe care o eliberez pentru un avans ? Este bine daca la rubrica "denumirea produsului sau a serviciilor" scriu "avans prestari servicii, conformcontract x din data y" ? La rubrica U.M. , cantitate, pret unitar ce trebuie sa scriu? Va multumesc!
Va multumesc pentru raspuns!
Buna ziua! Care este numarul de copii ale contractului necesar in cazul incheierii unui contract de prestari servicii de publicitate? Sunt suficiente doua exemplare care sa ramana la parti, sau mai este necesar un exemplar care sa mearga la o institutie a statului? Va multumesc!
Buna ziua! Am o firma si pentru serviciile prestate primesc un avans de la client. Este necesar ca pentru acest avans sa eliberez factura si chitanta, avand in vedere ca timpul scurs intre plata avansului si restul de plata este de doua saptamani? TVA-ul se calculeaza si pentru avans? Va multumesc!
Ce anume presupune deschiderea unui punct de lucru? Va multumesc!
Buna ziua! Am o agentie de publicitate si execut flyere, brosuri, calendare etc. Firma(SRL) e inregistrata la Registrul Comertului Arges, iar eu imi desfasor activitatea in municipiul Pitesti. Intrebarea mea este: Pot sa-mi extind activitatea in alte localitati din judetul Arges, precum si in alte judete fara sa-mi deschid filiale ale firmei? Intreb acest lucru pentru ca am realizat un site al firmei si e posibil sa am clienti si din alte orase, nu doar Pitesti. Va multumesc!
va multumesc pentru raspuns!