avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva pentru avans
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva pentru avans

Buna ziua! Am o firma si pentru serviciile prestate primesc un avans de la client. Este necesar ca pentru acest avans sa eliberez factura si chitanta, avand in vedere ca timpul scurs intre plata avansului si restul de plata este de doua saptamani? TVA-ul se calculeaza si pentru avans? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: irina02004 , utilizator 21:40, 8 Septembrie 2009
irina02004 a scris:

Buna ziua! Am o firma si pentru serviciile prestate primesc un avans de la client. Este necesar ca pentru acest avans sa eliberez factura si chitanta, avand in vedere ca timpul scurs intre plata avansului si restul de plata este de doua saptamani? TVA-ul se calculeaza si pentru avans? Va multumesc!

Regula generala este ca trebuie sa facturati pana cel tarziu in 15 ale lunii urmatoare incasarii avansului. Cu tva bineinteles daca sunteti platitoare de tva.

Succes!
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2009
Oranina Dumitru, Contabil
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura de avans luciapap luciapap Incasam avans in data de 20.01.2011, eliberam chitanta, in cat termen eliberam factura de avans, in codul fiscal am gasit pana in cea de-a 15 zi lucratoare a ... (vezi toată discuția)
Contabilitate mireylle mireylle 1.care e diferenta intre o chitanta si un bon fiscal,dar intre factura si chitanta? 2.la emiterea unei facturi ce este ridicata imediat de client,ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Factura pentru persoana fizica din ue frunzulita4 frunzulita4 Buna ziua. Am o firma si pana acum am prestat servicii de web design altor firma. Am o ocazie de a colabora cu 2 persoane care nu au firma. As dori sa stiu, ... (vezi toată discuția)