avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1858 soluții astăzi
Forum Activitate Toaderas

Activitate Toaderas

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc mult pentru raspuns. Din pacate, uneori, tocmai persoanele pe care le iubim cel mai mult, sunt cele care ne intorc spatele.
I-m donat prin notariat, fiului nostru care nu este casatorit si acum are 32 de ani, toate bunurile pe care le detineam eu si sotia mea. La numai cateva luni dupa acest gest, atitudinea lui s-a schimbat radical (in rau).
Mentionez ca mai avem o fata de 36 de ani, care este o persoana incadrata in handicap psihic grav, care nu-si poate gestiona singura bunurile si existenta. Scopul nostru fiind acela de a o proteja pe fata si, de a-i scuti pe ambii copii de problemele care ar fi aparut la dezbaterea mostenirii. Hotararea de a dona intreaga avere baiatului, am luat-o dupa ce am aflat ca am cancer de prostata si, dupa ce am discutat indelung cu familia, iar baiatul a promis ca va face tot ce-i va sta in putere pentru a avea grija de sora lui, dupa ce noi nu vom mai fi.
Se mai poate face ceva pentru a anula acest act sau, exista alta posibilitate prin care sa-i asigur fetei un trai decent? Mentionez ca baiatul a facut la un moment dat afirmatia, ca o va duce pe fata la un azil (ceea ce ar fi cea mai proasta alegere pentru ea).
Supun atentiei dumneavoastra, urmatoarea situatie in care ma aflu, dorind a va cere sfatul sau parerile dumneavoastra.
Am doi copii: - o fata cu handicap grav, permanent(retard psihic), care are varsta de 34 de ani si care nu este casatorita, fiind in intretinerea noastra, a parintilor. Mentionez ca sotia este si tutorele ei legal, conform cerintelor in vigoare.
- un baiat sanatos, cu varsta de 30 de ani, inca necasatorit, care lucreaza pentru un salariu bunisor, in alta localitate - Bucuresti.
As dori sa cumpar un apartament in Bucuresti, de care sa poata beneficia ambii copii. Avand in vedere problemele fetei, dar in acelasi timp nedorind sa-i pun o povara in plus baiatului, as vrea sa stiu cum ar fi mai bine sa procedez. Mentionez ca intentia noastra este sa o putem lasa pe fata in siguranta, dupa moartea noastra, a parintilor, fara a-i crea probleme suplimentare baiatului, care probabil isi va intemeia propria familie. Deasemeni, mai precizez ca mai avem un apartament in alt municipiu, pe care l-am donat oficial baiatului.
Tinand cont de faptul ca fata nu are discernamant, deci la posibila dezbatere a mostenirii ar aparea situatii critice, va intreb cum ar fi mai bine: sa trec apartamentul pe numele nostru, al parintilor, pe numele fetei, pe numele baiatului, sau exista alte posibilitati mai bune(sa fie ambii copii coproprietari), sau altele?
Va multumesc, asa voi face.
Am primit la domiciliu, un plic (AR - cu confirmare de primire) de la Biroul Rutier al Politiei Municipiului, prin care i se solicita fiului meu, sa comunice datele de identificare ale persoanei care, la data de 19,12,2017 orele 18,00, a condus autoturismul apartinand fiului meu, pe drumurile publice din Municipiu. Mentionez ca in perioada sept 2017 - feb 2018, fiul meu a fost plecat din tara, iar masina a fost in garajul unei persoane de incredere din Bucuresti, care mi-a confirmat ca masina nu a plecat din Bucuresti. In adresa Politiei este specificat ca, in caz de refuz sau de necomunicare a datelor solicitate, in termen de 5 zile, se va aplica sanctiunea de 9 -20 puncte amenda. Ce este de facut?
Dar fratele supravietuitor (coproprietar) poate sa vanda partea lui de 1/3, avand in vedere ca la Primarie se plateste impozitul separat pe fiecare cota parte?
In urma dezbaterii succesiunii dupa bunici, mamei mele i-a revenit 1/3 din masa succesorala (teren extravilan in suprafata unica de 2,7 ha). Celelalte 2 treimi au revenit celor doi frati ai mamei. Mentionez ca nu au mai facut alte acte dupa aceea, ramanand coproprietari. Mama mea si un frate de-al ei au murit, iar fratele ramas in viata vrea sa vindem terenul. Eu si ceilalti 2 verisori ai fratelui care a murit suntem de cord, dar nu am facut dezbaterea succesiunii dupa parintii nostri. Exista vreo posibilitate sa vindem acest teren fara sa facem dezbaterea mostenirii, avand in vedere ca unchiul in viata este singurul coproprietar ramas in viata? Ii putem da unchiului o procura, o mandatare sau altceva?
Multumesc mult pentru sfat.
Facand haz de necaz, exista o zicala: "nici o fapta buna, nu ramane nepedepsita"
Pot face dovada celor afirmate, cu un extras de cont din ziua respectiva si cu o copie conforma cu originalul, dupa bonul fiscal, obtinut de la magazinul vanzator. Mentionez ca in bonul fiscal sunt specificate toate articolele cumparate si pretul fiecaruia.