avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Activitate AC

Activitate AC

Buna ziua! Am cumparat in 2005 un teren intravilan, am construit casa si acum asteptam cu mare alai astfaltarea:). Numai ca strada este privata. Suntem 8 loturi (4 cu 4 in oglinda) separate prin acesta strada. Ne-am vorbit noi vecinii sa donam la primarie strada, si cu acesta ocazie am observat ca acul meu de vanzare-cumparare difera de al vecinilor prin faptul ca in al meu nu este si cota parte in indiviziune din acesta strada. Am fost la notar(acelasi care a facut actele tuturor vecinilor si cam toate actele pentru aceste terenuri ,facute din '90 si pana prin 2006) iar acesta mi-a explicat ca el nu are nici o vina, a facut actul cum i-a cerut vanzatorul.
Am scos extras de informare si intr-adevar 1/8 din strada nu-mi revine mie ci a ramas in posesia vanzatorului (acelasi vanzator pt toate cele 8 loturi provenite din alipire si dezmenbrare a unor terenuri agricole candva).,si ca singura varianta este sa gasesc eu vanzatorul (pe care nu-l cunosc deoarece terenul a fost cuparat prin procura , eu nefiind in tara la acel moment). si sa-mi vanda acesta 1/8...si asta deoarece eu am fost primul lot vandut...si ca lotizarea s-ar fi facut ulterior.
Cum este posibil asa ceva? Acel vanzator imi poate cere pe 1/8 din drum...luna de pe cer,pt ca asa vrea el.... El nici macar nu stie ca este inca proprietar!!
Cum a fost posibil ca notarul sa vand un astfel de teren fara acees la drum. In contractul meu de vanzare cumparare scrie ca pe trei laturi am vecini , si singurul acces este prin strada ..care este privata! Notarul nu avea obligatia sa solicite acces pt cumparator?? Daca in actul meu scrie strada privata dar eu nu am cota in indiviziune se putea vinde un astfel de teren?? Eu veneam acasa cu elicopterul?? Adica vanzatorul poate veni si sa-si puna cortul in fata casei mele ..si eu sa nu mai pot intra/iesi din casa mea?
Cum pot rezolva acesta situatie...care nu se poate intalni evident...decat in Romania!!!
Buna ziua!
Exista vreo forma legala prin care un CMI Medicina de Familie poate colabora legal cu medici de alta specialitate? Sub ce forma? In cadrul acestui CMI exista medicul titular, medicul angajat si asistenta medicala. De 3 ori pe saptamana cate 2 ore mai vine o asistenta, fara a fi retribuita, pentru ca este o cunostinta de-a noastra care ne ajuta. Ea are contract de munca de 8 ore alt cabinet. Exista vreo forma legala ...voluntariat sau altceva pe care CMI -ul il poate face pentru a evita o eventuala "vizita" a ITM-ului prin care ar putea fi acuzat de munca la negru?

Multumesc anticipat!=D>
Chiar nu ma poate dumiri nimeni?? Am contactat chiar si Colegiul Medicilor....departamentul juridic nu stie!!! Nu stiu de ce -i mai platim :(
Răspuns la discuția CMI (cabinet medical individual)
Multumesc! Da pretul nu este mare..am pornit de 1500 ron:)))...Dar ramane ideea de a fi informat , eu mereu ma informez inainte de a face ceva.
Va multumesc acum am inteles!
Răspuns la discuția CMI (cabinet medical individual)
Am angajat o firma care sa se ocupe de SSM si PSI. Imi cer 3 mil (150 ron/per dosar, medic titular si asistenta), plus 30 ron o data la 6 luni pt instruire.
Imi este neclar de ce se fac doua dosare? Pentru angajat inteleg..dar pt angajator de ce?

multumesc.
Buna ziua! Am rascolit netul in cautarea unui raspuns, pe care evident nu l-am gasit si atunci am apelat la acest forum.
Problema mea se refera la un PFI medic , care doreste colaborare cu un CMI medicina de familie. S-a incercat pe baza unui act de comodat (intre CMI si PFI) si apoi un contract de prestari servicii(cota parte din consultatii). DSP(Sanepid-ul ) nu permite acest lucru, CMIul (medicina de familie) neputand spun ei, sa aiba contracte de colaborare. Doar SRL urile se pare ca pot beneficia de aceste contracte de prestari servicii.
Daca PFI incheie acest contract de comodat cu proprietarul spatiului (care este si cel care detine CMI, dar care prin contract de comodat, el da cabinetului de medicina de familie doar un cabinet si sala de tratament , restul cabinetelor fiind libere) si apoi prestari contract de prestari? Permite legea???
Sub ce forma legala poate profesa acest PFI ,fara a colabora cu spitale sau clinici private (care sunt SRLuri)?

Sper cam am fost suficient de clara, daca nu ..mai explic...:)

Va multumesc!
Răspuns la discuția CMI (cabinet medical individual)

Sa inteleg exact. Medicul (posesor de CMI) nu are nevoie de dosar de risc(parte din documentatia SSM)?? Atunci nici de instructajul facut la 6 luni???

Lamuriti-ma care sunt celelalte abordari ale PSI?

Multumesc!


worksafety a scris:

Tot ce spune inspectorSSM este just doar doresc sa completez ca veti indeplini prevederile legale doar pentru angajatii cu contract de munca adica doar pentru asistenta. Am facut completarea doar pentru SSM la PSI sunt alte abordari.



cand am depus actele...au uitat pur si simplu..si uite ca nu am mai platiti nici amenda,nici nimic...
Buna ziua!
Am un CMI infiintat in octombrie 2012. Nu functioneaza inca deoarece nu pt avea contract cu casa din lipsa contractului cadru 2013-2014 (specialitate medicina de familie). Desi nu functionez,pt a fi evaluat de catre CJAS am deja anagajat (asistenta medicala cu contract de munca de 2 ore/zi) si prin urmare am o serie de intrebari...

1) deoarece nu lucreaza asistenta a facut cerere de concediu fara plata (de la 9 ianuarie 2013 (de cand exista contractul) pana la 31 ianuarie 2013. Poi repeta figura si-n februarie? Este legal??

2) de la cunoscuti am aflat ca ar trebui facute forme pentru SSM si PSI. Nimeni nu mi-a solicitat aceste acte. Este vorba de mine care nu am contract de munca si de asistenta. Trebuie sau nu? Cunosc multe cabinete si farmacii (care functioneaza de dupa revolutie nu ieri sau azi ) care nu au avut si nu li s-a cerut asa ceva. ALtii spun ca daca am sub 9 anagajati , as putea face eu instructajul...adica sa cumpar un extinctor, sa fac un plan de evacuare..si semestrial (altii spun trimestial) sa scriu intr-un carnet special ca am facut instructajul asistentei. Cum este corect? Ce se poate intampla daca vine control (si de la cine?) ? Cum pot face ei dovada ca mi s-a comunicat si nu am facut!!!! Eu ca cetatean nu-s obligata sa stiu legislatia asa..in ansamblu..fiecare cu domeniul sau!Nu mi-a fsot cerut sa faca asta de catre nici o institutie si am trecut de toate controalele(Colegiu, Sanepid, CJAS).

3) pentru o firma neluminoasa..alta nebunie..unii spun ca trebuia proiect, certificat de urbanism, autorizatie de construire...la fel..eu de ce am obligatia sa stiu ce prevede legislatia????
Asta speram sa aflu aici daca mai exista banci care accepta si care sunt acelea..poate nu am postat unde trebuie:(