avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Balcon construit de fostul proprietar,fara autorizatie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Balcon construit de fostul proprietar,fara autorizatie de construire.

Octombrie 2011, 17:23
Buna ziua!
Intentionez sa deschid un CMI la parterul unui bloc,unde detin un apartament din anul 2003. Pentru a realiza accesul in cabinet direct din exterior am depus actele necesare eliberarii unui certificat de urbanism in vederea obtinerii unei autorizatii de construire scari (la acest balcon).
Mi se refuza acest certifcat pe motiv ca balconul a fost construit fara autorizatie. Mentionez ca acest balcon a fost construit de fostul proprietar eu cumparand acest apartament cu balcon. Balconul este mentionat in actul de vanzare cumparare si in cadastru (plus ca este si intabulat acest apartament), figurez cu balcon si la sectia financiara.
Primaria doreste ca eu pentru a intra in legalitate sa platesc o amenda de 1000 ron si sa apoi 600ron pentru o expertiza.

Este normal ca eu sa platesc pentru greselile altora??(cadastrist,notar..etc)

Pot fi eu amendata pentru o contraventie care nu-mi apartine? In temeiul carei legi?
Cel mai recent răspuns: AC , utilizator 19:01, 18 Februarie 2013
daca nu a fost autorizat de primarie,este normal sa platiti dvs..in momentul in care ati devenit propreitarul apartamentului in cauza,ati preluat si litigiul.
accente a scris:

daca nu a fost autorizat de primarie,este normal sa platiti dvs..in momentul in care ati devenit propreitarul apartamentului in cauza,ati preluat si litigiul.

Lucrezi la primarie sau ce?
Cum sa plateasca cumparatorul pentru greselile vanzatorului? Garantia pt vicii pentru ce mai este trecuta in contract?
Acum la obiect. Eu presupun ca este vorba de o greseala .... nu putea fi facuta intabularea balconului fara autorizatia de construire. Probabil ca la primarie s-a pierdut ceva. Incercati sa obtineti detalii/acte de la fostul proprietar (care raspunde pt eventualele vicii ale bunului) sau de la ANCPI.
Multumesc !
Astept si raspuns din partea moderatorilor.
cand am depus actele...au uitat pur si simplu..si uite ca nu am mai platiti nici amenda,nici nimic...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Balcon construit pe teren concesiune primarie adrian7611 adrian7611 buna ziua am o extindere a apartamentului (balcon) facuta pe teren concesionat de la primarie. apartamentul este cumparat cu acea extindere ar aceasta apare ... (vezi toată discuția)
Intrarea in legalitate cu balcon contruit la parter shokaliptiku shokaliptiku buna seara. problema sta in felul urmator: avem in plan sa cumparam apartament la parter + balcon. balconul apare in acte ( act vanzare cumparare - ... (vezi toată discuția)
Inchidere balcon Ancaaaaaaa Ancaaaaaaa Buna ziua, Ma aflu in situatia in care vreau sa cumpar un apartament la parterul unui bloc nou direct de la dezvoltaror. Situatia este urmatoarea: receptia ... (vezi toată discuția)