Buna ziua.As dori sa aflu daca se poate de ce acte ai nevoie cand vrei sa te casatoresti RELIGIOS ,intr o alta tara (membra EU)
Tin sa mai mentionez ,atunci cand cele doua persoane sunt deja casatorite la starea civila.
Va multumesc
Buna ziua.Lucrez de ceva vreme in Germania si as dori sa mi reinnoiesc pasaportul care expira anul acesta in luna noiembrie cu unul nou valabil 5 ani.Problema e ca acest lucru dureaza 2 saptamani si nu dispun de acest timp,astfel ca as dori sa aflu cat ma costa cu aproximatie o inputernicire notariala,facuta pentru o persoana care sa mi ridice noul pasaport.va multumesc
Va multumesc pentru sprijin.un lucru nu am inteles,´`timbre fiscale de 7000 lei``!!? este o greseala ?Corect e 7 lei?
Si as mai avea ceva de adaugat sotia are ambele cetatenii,romana si germana si are domiciliul pe Germania,ea fiind de mai multi ani stabilita acolo.In cazul acesta raman aceleasi proceduri?
Buna ziua.Anul trecut m am casatorit civil in Germania si pana acum nu am anuntat aceasta cununie la starea civila ,adica mai bine spus la consulatul romanesc de aici din Germania.As dori sa aflu daca pot face acest lucru si in tara deoarece intetionez sa ma duc cateva zile in Romania.Mai tin sa mentionez ca adresa mea actuala a ramatot cea din tara
buna seara.am o nedumerire cu privinta la obtinerea unui nou pasaport prin consulatul roman in germania.locuiesc in munchen-Germania de un an de zile si in noiembrie anul curent pasaportul meu expira.posibilitatea de a ma deplasa in romania pentru obtinerea unui nou pasaport nu o am deoarece lucrez .de aceea doresc prin intermediul consulatului roman sa mi procur un nou pasaport.doresc sa aflu daca e cu putinta ce acte imi trebuiesc.tin sa mai mentionez ca anul trecut m am casatorit aici in munchen la primarie iar cununia nu am anuntato la consulat.va multumesc,astept raspuns
va multumesc pentru ajutor!as mai dori sa stiu daca se poate ,un raspuns la urmatoarea intrebare : sotia mea are cetatenia germana si romana locuind in Germania de 18 ani,eu am deocamdata doar cea romana ,avand doar domiciliul in Germania.in cazul in care sotia mea ar naste un copil ,care va fii cetatenia lui?..
va multumesc pentru raspunsul dat.as mai avea intrebare,tot legata de acest subiect.sa zicem ca imi fac pasaportul cel nou in romania,pot eventual dupa aceea sa ma adresez consulatului roman sa mi aplice o stampila cu noua adresa de aici din germania? va intreb acest lucru pentru ca am auzit ca se poate face asa :stunned:
#-o am si eu o nedumerire.din luna iulie locuiesc in germania,si pasaportul meu romanesc expira in decembrie.am sunat la consulat si mi au spus ca in termen de 2 luni pot sa mi faca altul nou.intrebarea mea este daca eu ma duc in romania si imi fac personal un alt pasaport ,are ceva? trebuie neaparat prin consulat.mai mentionez ca in luna octombrie m am cununat aici in germania avand automat si drept de munca