o familie are un copil incadrat in handicap grav gradul I. Potrvit legii nr.448/2006 republicata 2008 aceasta familie beneficiaza de reducere la taxa pe autoturisme, etc. Familia a achizitionat de curand un autoturism la care trebuie sa plateasca taxa de inmatriculare (este vorba de fosta taxa de inmatriculare care acum este rebotezata taxa de mediu). Carei autoritati va trebui sa se adreseze aceasta familie in vederea obtinerii facilitatilor conferite lor prin L.nr.448/2006 si Conventia pentru Protectia Persoanelor cu Dizabilitati? Daca ati intalnit asemenea caz, lamuriti-ma si pe mine. Multumesc!
As dori sa stiu cat la suta din venitul unui debitor, poate fi executat in conditiile legii, prin procedura popririi la sursa? (respectiv, cat din salariul unui debitor, poate fi oprit prin poprire de catre creditorul chirografar?). Eu stiam ca se va face poprire pana la concurenta creditului angajat, iar cuantumul popririi nu poate depasi 50% din venitul lunar net, deoarece si debitorul trebuie sa manance. Va rog sa-mi raspundeti, este foarte important pentru mine. Va multumesc!
Am un copil minor cu handicap gr.I. Taxa de prima inmatriculare a autoturismului personal (pe care am platit-o) mi s-a parut foarte mare. Am dreptul sa o cer inapoi in conditiile legii? Va multumesc!
Sunt presedintele consiliului de administratie al unei societati comerciale pe actiuni, consiliu format din 5 membri. In anul 2001 societatea a fost declarata in faliment si a inceput actiunea de lichidare judiciara. Lichidatorul incepand din anul 2002 si pana in prezent nu a finalizat aceasta actiune. Banuiesc ca are interese, deoarece beneficiaza de comision pentru lichidare, precum si de procent din afacere, in cuantum de 1000 ron lunar. Societatea are datorii la stat in valoare de aprox.8 miliarde lei vechi, bani pe care consiliul de administratie este de acord sa-i plateasca statului, mai ales ca societatea functioneaza si are active, cont in banca si toate formele legale pentru a functiona. As dori sa stiu daca se poate cere instantei suspendarea procedurii de lichidare si reorganizarea societatii, in vederea stingerii datoriei catre stat, printr-o reesalonare judicioasa a acestor datorii. De asemenea as dori sa stiu daca este posibil si care sunt termenele in care un lichidator este obligat sa efectueze aceasta lichidare si daca se dovedeste ca lichidarea se face fraudulos, care este raspunderea lichidatorului? Va multumesc!