avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Activitate katyb

Activitate katyb

Răspuns la discuția Control Asociatii de proprietari
teoretic banii din fond de rulment nu dispar decat daca suma restantelor este mult mai mica decat fondul de rulment,ei ar fi in contul Asociatiei doar daca nu aveti restante,adica toata lumea isi plateste intretinerea curenta pana la afisarea noii liste si daca facturile pentru noua lista sunt neplatite,altfel....
Răspuns la discuția Control Asociatii de proprietari
marilyn31 a scris:

eu.ro.lex a scris:

cel mai in masura sa controleze activitatea asociatiilor de proprietari sunt membri acesteia (legea 230/2007) Art. 10. - Proprietarii au dreptul să cunoască toate aspectele ce ţin de activitatea asociaţiei şi au acces, la cerere, la orice document al acesteia. In final, adunarea generala poate sa schimbe comitetul si presedintele.Asociatia nu este condusa de catre un singur om, ci de comitet, format dintr-un numar impar de persoane. Nu asteptati dupa autoritati deoarece acestea nu au competente clare si aplicabile.

Multumesc d-na avocat. Dar, aces drept nu mi-l pot realiza decat pe calea unei actiuni in "öbligatia de a face", deoarece din partea conducerii asociatiei mi se refuza sistematic verbal si in scris acest drept, iar prima cerere in acest sens am depus-o nu mai departe de luna martie anul curent.

Problema e acel articol de lege 56 alin 4 pe care toate autoritatile il ocolesc.

Un proprietar cere in nume propriu toate documentele Asociatiei,in copie,pe ultimii 3 ani.pentru a-si comanda un control financiar propriu,e legal?
Sunt presedinta unei Asociatii de Proprietari,de 2 ani,s-a mutat in bloc o familie in care sotia este proprietara dar sotul este cel care ne face zile fripte,topuri de reclamatii si cereri de copii dupa toate facturi,contracte,etc.Ultima reclamatie se
refera la fatada apartamentului de pe care au cazut bucati de tencuiala.I-am explicat ca avem aprobare pentru anveloparea blocului si atunci se vor rezolva toate problemele,dar m-a amenintat ca ma da in judecata daca nu modific bugetul pentru a include aceasta reparatie ,insotita de masurarea rezistentei blocului.
Intrebarea este cum trebuie sa raspund unei astfel de cereri avand in vedere ca
situatia nu este singulara,fatada blocului este deteriorata si daca nu se aproba
gratuitatea izolarii termice si noi voiam sa facem operatiunea de repararea a fatadei.
Răspuns la discuția plangere penala
Mi s-a spus ca pentru plingere civila am depasit termenul si ca am mai putea face doar plangere penala.
Discuție plangere penala
Fetele si musafirii unui proprietar din Asociatia de Proprietari au vandalizat un lift din cadrul imobilului."Operatiunea" a fost surprinsa de camerele de luat vederi.
Sperand ca pe baza documentelor stranse,imagini,proces verbal de constatare a societatii de administrare si intretinere lift,deviz,vom putea incheie o intelegere amiabila cu impricinatii s-a intarziat procedurile "juridice".Adunarea Generala a hotarat sa facem plangere penala pentru recuperarea pagubei(evenimentul s-a produs in 25.12.2011).As dori sa stiu ce sanse avem si care sunt pasii de urmat.
Discuție incompatibil
Vrem sa angajam un avocat sa ne reprezinte in instanta pentru restantieri.Cel care
si-a oferit serviciile a fost gasit pe un sait intr-o lista de avocati incompatibili.Puteti
sa-mi explicati si mie ce inseamna?
Răspuns la discuția probleme cu proprietar nou
Nu numirea presedintelui,cererea de inscriere in asociatia de proprietari o vrea inregistrata la judecatorie.Multi dintre proprietarii vechi nu au semnat initial tabelele
care au insotit actul de constituire iar 50% din cei care au semnat in 2002 nu mai sunt astazi in asociatie.Fiecare cerere noua zice dansul trebuie sa urmeze calea initiala,vot in adunarea generala ,anexa la contract,inregistrare la judecatorie.
Răspuns la discuția probleme cu proprietar nou
A fost ales anul trecut.Nu a semnat tabelul initial de "adeziune",dar a facut cerere in
anul 2006.Dansul zice ca nu e valabila,daca nu s-au parcurs pasii:vot adunarea generala,inregistrare la judecatorie,si fiind zice, in domeniu,nu prea ne putem lupta,ameninta,interogheaza pe toata lumea,e razboi adevarat.
Intrebarea este daca are dreptul sa ceara copii dupa ce acte ii trec prin cap?
De 2 luni avem un nou proprietar care a bulversat toata asociatia:
-a cerut sa vada statutul si contractul de asociere,a fotografiat tabelul cu semnaturi,a descoperit ca actualul presedinte nu are semnatura pe actul initial si deci alegerea sa precum si actele semnate sunt lovite de nulitate
-administratorul i-a explicat ca exista cereri ulterioare dar a zis ca nu sunt valabile daca nu au fost inregistrate la judecatorie
-a cerut copie dupa contractul de supraveghere video,pentru ca doreste sa-l rezilieze
Vrem sa stim daca are dreptate si daca ne putem apara .
Noi avem angajata o contabila autorizata CECAR care n-a semnat niciodata listele de plata si nu face decat sa verifice "casa" si "banca",si nici asta la timp.In prezent avem inca nefinalizata luna decembrie...Care sunt sanctiunile daca nu avem comisie de cenzori?