avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Activitate claudiu_35n

Activitate claudiu_35n

buna ziua am o problema daca ma puteti ajuta. Sotia mea a avut o societate care acum are probleme si se considera ca a prejudiciat statul. In presa, intr-un ziar local a aparut un articol cu numele si prenumele intreg al sotiei si nu prescurtat cu initiala numelui de familie. Intrebarea e au voie in presa sa publice numele intreg???
Intabulare da, cadastru nu.Si-a facut cadastru si pe suprafata mea de teren, imputernicitul procurei.
eu am scris mai sus ca in anul 1997 am achizitionat 2 suprafete de teren. la cativa ani dupa tranzactie si anume in anul 2006 a fost intocmita o procura speciala prin care persoana care mi-a vandut mie terenurile, l-a imuternicit pe bogatas sa vanda si restul proprietatii, care se afla in vecinatatea terenului meu
In legatura cu documentele ceea ce am scri si anume 2 contracte de vanzare cumparare, copie dupa procura speciala, certificatul de la Judecatoria Piatra Neamt prin care terenul nu este grevat de sarcini si schitele terenurilor si alte documente.
in legatura cu un proces pentru recuperarea unei suprafete de teren, am angajat un avocat, care urma sa depuna la instanta mai multe documente pentru recurs si sa ma reprezinte. Acest avocat a plecat in concediu uitand sa depuna actele in termen, motiv pentru care am pierdut procesul pentru acea suprafata de teren. Cand am discutat cu acesta, mi-a spus sa il actionez in judecata deoarece are asigurare si va suporta costurile procesului. Va rog sa imi spuneti ce pot face si daca acest gest de neglijenta constituie o infractiune.. Sunt disparat. Va multumesc anticipat.
Buna ziua. In anul 1997 prin 2 contracte de vanzare cumparare, intocmite la un notar, am achizitionat 2 supafete de teren livada, din care ulterior, un bogatas din orasul in care locuiesc, a facut cadastru pe una din suprafete. persoana care mi-a vandut suprafetele, vara bogatasului, dupa tranzactie, la cativa ani, l-a imputernicit prin procura speciala, sa vanda restul proprietatii, situata langa terenurile ce le-am achizitionat. Acesta fara drept a facut cadastru si a vandut restul suprafetei fiicei si ginerelui acestuia.Am formulat plangere penala impotriva bogatasului, dar instanta nu a luat in considerare urmatoarele fapte:
1. persoana care mi-a vandut s-a prezentat in fata instantei si a recunoscut ca a semnat documentele care ulterior au fost transformate in procura speciala pentru bogatas, respectiv varul acesteia, fara sa le citeasca si fara sa stie despre ce era vorba;
2. in cele 2 contracte de vanzare cuparare, este scris ca suprafetele se invecineaza la miazanoapte cu drumul judetean Piatra Neamt-Roman si ca terenurile sunt gravate de sarcini conform unui certificat eliberat de Judecatoria Piatra Neamt, dar cu toate acestea instanta nu mi-a repartizat cele 2 suprafete cum le-am cumparat ci una in continuarea celeilalte si este posibil sa pierd procesul. Cum este posibil asa ceva. Va multumesc anticipat.
Discuție Inselatorie
Am cumparat 2 parcele teren livada alaturate.Una din parcele mi-a fost luata si schimbat amplasamentul,de pe latime in continuarea primei parcele pe lungime. Am castigat Fondul,am pierdut Apelul,fara aparator. Am facut recurs ajutata de un avocat care a plecat in condeciu fara sa imi mai depuna actele in termenul legal. Ce pot sa fac in aceasta situatie pierzand o cale importanta de atac? A fost o neglijenta intetionata? Va rog sa ma indrumati sa pot rezolva sa pot sa imi recastig terenul cumparat acum ceva timp in urma
Va multumesc
Răspuns la discuția hotarare judecatoreasca anulata
Persoana care a contestat sentinta are calitatea de nepot al defunctului proprietar al titlului. Eu sunt fiul defunctului, iar persoana care a contestat este fiica fratelui tatalui meu. Ca documente detin un certificat de mostenitor, un contract de vanzare cumparare al unui teren , grevat de sarcini, care a apartinut fratelui meu "care a fost contestat " sentinta civila prin care mi a dat dreptul la proprietate, titlul de proprietate in original care a fost anulat, si nu in ultimul rand, un act la notar prin care toti mostenitorii renunta la succesiune in favoarea mea inclusiv tatal persoanei care a atacat sentinta.
Buna ziua! Sa trec direct la subiect. In anul 2001, a fost eliberata o sentinta civila ramasa definitiva si irevocabila prin care ca mostenitor al tatalui meu obtin dreptul la o proprietate si se intocmeste titlu de proprietate pe numele meu, pentru proprietatile de teren pe care le am obtinut bineinteles. In anul 2007, dupa o plangere formulata de o ruda a mea, la judecatoria Neamt, a fost eliberata o noua sentinta civila, ramasa definitiva si irevocabila, prin care imi anuleaza drepturile primite prin Sentinta Civila din anul 2001, in fapt imi anuleaza dreptul la proprietate, imi anuleaza titlul de proprietate si elibereaza alt titlu de proprietate. Este posibil asa ceva?????? Daca se poate face ceva unde m as putea adresa si cum???? Va multumesc