avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Activitate demarela

Activitate demarela

In baza de calcul a unui concediu medical pot sa intre si veniturile obtinute in strainatate pentru a realiza stagiul de cotizare (angajatul a lucrat independent in UE o perioada de timp)? Daca da, ce articol /ce lege permite acest lucru si ce documente trebuie sa prezinte angajatul? Multumesc!
Persoana este inca salariatul firmei, doar ca are contractul suspendat. Declaratia 112 se depune in continuare, cu ore lucrate=0, ore suspendate corespunzatoare si cu valori 0 la toate contributiile datorate, atat angajat cat si angajator.
Multumesc din nou
Multumesc pentru raspuns. Imi puteti spune in ce lege sau care este actul legislativ unde se precizeaza ca trebuie facuta echivalarea?
Cum se poate face angajarea unei persoane cu studii superioare efectuate in strainatate? Trebuie facuta echivalarea diplomei de studii? Puteti sa ma indrumati care este procedura? Multumesc
In situatia unui angajat care a obtinut cetatenia romana, cu studii efectuate in Rep. Moldova, diploma de studii trebuie echivalata?
Răspuns la discuția contributie fnuass
Se platesc toate contributiile mai putin somaj angajat si somaj angajator
Răspuns la discuția Compensare ore suplimentare
Fiind evidentiate in luna martie se vor si plati in aceasta luna ca si ore normale? Sau doar vor aparea in pontaj urmand ca ele sa fie luate ca ore libere si platite normal in aprilie?
Buna ziua,

In situatia in care in luna martie se efectueaza de catre un angajat intr-una din zilele lucratoare 4 h suplimentare care vor fi compensate prin ore libere platite in luna urmatoare, acestea trebuie sa fie evidentiate in pontajul lunii martie? Vor fi platite in luna martie si daca da, in ce procent? Deasemenea in aprilie, cand vor fi compensate prin ore libere platite cum vor aparea in pontajul acestei luni si cum vor fi remunerate?
Multumesc
Răspuns la discuția declaratia 112
Orele suplimentare sau cele de noapte nu se evidentieaza separat in D112. In situatia dvs, in declaratie veti trece 21 zile lucrate si venitul total brut realizat, cel la care se calculeaza contributiile (acesta include sumele acordate pe orele suplimentare si cele de noapte)