avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Activitate cnss

Activitate cnss

Adeverinta de salariu: in cat timp se elibereaza o adeverinta de salariu ?
Care este legea care reglementeaza in cat timp (zile) se elibereaza adeverinta de salariu necesara la dosarul pentru credit ?
Directorul (au trecut 10 zile) nu o semneaza, cu toate ca este redactata de secretara si semnata de contabil ?
Ce trebuie sa fac in aceasta situatie ? Cui ma adresez ?
Concediere - juristprudenta art.65. alin.(1) - nepublicata !
Cum pot face rost de continutul unor sentinte nepubilcate?
Sunt interesat de:
- Tribunalul Bucuresti, s. a VIII-a civ., sent. civ., nr.2965/2003, definitiva;
- Tribunalul Bucuresti, s. a VIII-a civ., sent. civ., nr.3100/2003, definitiva.

Unde se mai pot studia decizii despre concediere individuala art.65. alin.(1) ?
Cum se pot verifica copiile xerox la inscrisuri depuse in instanta de angajator ?
Am observat anumite modificari la inscrisurile depuse de angajator la contestatia in instanta a concedierii.
Cum pot soliciata ca inscrisurile prezentate in copii xerox sa fie aduse in original?
Se poate cere o expertiza a lor ?
Multumesc.
Intrebare ?
Am inceput procesul de contestarea concedierii de aproape 1 an.
Instanta a hotarat ca liceul sa prezinte mai multe inscrisuri printre care si procesele verbale ale Consiliului de Administratie in care a fost luata hotararea de desfiintare a postului de informatician.
Liceul nu a prezentat aceste procese verbale.
Pot sa cer in virtutea art.182 alin.(2) pct.f) din Codul de Procedura Civila amendarea conducatorului liceului (pentru acest refuz) ?
Cum procedez pentru aceasta cerere?
Formulez o Nota Scrisa in care solicit acest lucru !

De la ultimul termen si pana acum (peste o luna) nu am putut consulta dosarul la registratura deoarece nu a venit de la comisie.
Pot sa cer un termen pentru studiul lui in vederea formularii concluziilor scrise ?
Precizare.
- în adresa de la ISMB se folosește expresia:
"eliminarea posturilor vacante"
- în decizia de concediere se folosește expresia:
"desființare post" - au desființat un post unic ocupat prin concurs !
Aveau acest drept ?
Care este diferența între următoarele noțiuni:
- eliminare post;
- reducere post;
- desființare post.
Unde se pot găsi precizări din punct de vedere al dreptului muncii ?
În decizia de concediere apare "desființarea postului" , în procesul verbal al comisiei paritate apare "reducerea postului", iar în adresa de la ISMB apare "eliminarea postului".
Intrebare.
Decizia de concediere, a fost emisa, la aproximativ 50 zile dupa ce a avut loc sedinta paritara, in care se "pretinde ca a fost desfiintat postul".
Nu am fost notificat in legatura cu hotararea comisiei paritare in aceasta perioada de 50 zile.
Este corect acest lucru ?
Intrebare.
Am primit raspunsul Comisiei de Control la memoriul trimis la M.E.C.I.
Iata ce scriu.

" ....
Comisia de control a constatat că reducerea postului de analist programator (S), în condiţiile în care mai există un post de ajutor programator (M), nu este oportună, deoarece personalul angajat, absolvent de studii superioare poate îndeplini şi atribuţiile postului ocupat de personalul cu studii medii, cu modificarea corespunzătoare a fişei postului.
...
Comisia de control va solicita conducerii LICEULUI să remedieze deficienţele constatate cu ocazia controlului, iar conducerii Inspectoratului ªcolar să realizeze un control de fond, în regim de urgenţă, privind managementul LICEULUI, să ia măsurile ce se impun şi să informeze Direcţia Generală Juridică şi Control din cadrul M.E.C.I. cu privire la măsurile luate.
..."

Credeti ca ma ajuta la contestarea concedierii ?
Contestarea concedierii, se poate indrepta: catre LICEU cat si catre Inspectoratului Scolar ?
Intrebare.
Cine depune (eu sau scoala) dosarul pentru somaj, in cazul concedierii prin desfiintarea postului ?
Am peste 2 ani vechime (angajat prin concurs in anul 2006).
Care este legea care reglementeaza acest lucru ?
Eveniment.
Am fost sunat pe mobil, de un inspector adjunct de la Inspectoratul Scolar.
A spus ca memoriul meu trimis la Inspectorat, era ratacit la un inspector care intre timp a fost schimbat.
Am fost chemat la Inspectorat in legatura cu memoriul.
Si asta dupa ce am primit decizia de concediere !!!!!