avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Activitate doinavoicu

Activitate doinavoicu

Buna ziua,

Poate cineva sa imi spuna, va rog, daca intrerup concediul pentru ingrijirea copilului la mijlocul lunii (de ex la 15 februarie) iar plata inde,nizatiei lunare se facea la 10 ale lunii, mai primesc pentru luna in curs sau nu?
mai exista acel stimulent pt mamicile care se intorc mai devreme la serviciu? Cit mai e ?
Multumesc
Incerc sa aflu ce beneficii financiare am din partea statului pentru bebelusul care s-a nascut saptamina trecuta.=D>.. Stiu exact cind si cum voi beneficia de indemnizatia de crestere a copilului dar nu stiu care sint procedurile pt. a obtine alocatia de stat (200 RON parca) si alocatia aceea care se acorda o singura data si cumuleaza trusoul cu un stimulent sau cam asa ceva. (350 Ron parca)
M-ar ajuta mult daca stie cineva cind si unde se depun astfel de cereri,

Multumesc mult,
Buna seara,
mi s-a spus ca suma pe care o primeste angajata pentru concediul de maternitate (prenatal si postanatal) este platita de angajator, urmind ca acesta sa isi recupereze banii (printr-o compensare) cu casa de asigurari (se scade din taxele datorate) . DAR daca e vorba de o asociatie mica, cu un singur angajat (chiar persoana aflata in concediu) deci angajatorul nu mai are alte persoane pt. care sa plateasca taxe si nici un fond de salarii suficient pt. a sustine aceasta suma, cine plateste angajatului acesti bani pt. prenatal si postanatal? Contabilul nu stie...

Multumesc frumos!
Va rog sa imi sugerati o solutie la urmatoarea situatie:
- avind in vedre faptul ca proiectul la cre lucram s-a incheiat si, implicit, contractul de munca pe care il am, am ales sa continui cu un alt contract de munca pina la data nasterii, salariu la care imi platesc singura toate taxele.
daca iau concediu prenatal din luna a 7 a trebuie sa mai platesc aceste taxe? contractul de munca isi pastreaza beneficiile pe perioada concediului prenatal, adica se acopera astfel cele 12 luni lucrate inaintea nasterii?
multumesc frumos!
Buna ziua,

va prezint, pe scurt, situatia mea, cu rugamintea de a-mi oferi o interpretare a legii, daca e posibil:

- lucrez in cadrul unui proiect cu finantare PHARE, contract pe perioada determinata (pina la 01.12.2009) - mentionez ca anterior am avut doar contract pe perioada nedeterminata, cu plata taxelor mereu la zi.
- in mai 2010 voi naste - pentru perioada 1 dec - 1 mai cind contractul de munca nu mai e valabil trebuie sa inchei un alt contract, pentru citeva luni?
sau mai e si alta varianta?

multumesc frumos