avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Activitate sunrise2

Activitate sunrise2

Buna ziua,
Suntem aproximativ in aceeasi situatie. Copilul nostru are handicap accentuat din 2015 si am aflat de scutire abia recent. Saptamana aceasta am fost la DITL sector 5 unde am depus actele pentru scutirea de impozite de anul viitor si am lasat o cerere de recuperare pentru anul 2016 si 2017, cand am platit aiurea integral impozitele. Raspunsul lor pe moment a fost ca nu se mai pot recupera aceste sume, ca vom primi un raspuns in acest sens pe cale oficiala. Daca nu le-am fi platit, ar fi putut sa ne faca scutirea in sistem, macar pentru anul acesta, dar asa...o aberatie, dupa parerea mea!
Acum asteptam raspunsul lor, sa vedem apoi ce putem face (probabil singura optiune fiind instanta).
Buna ziua,
As dori sa stiu daca se pot recupera in vreun fel impozitele platite pentru casa si masina, pentru anii 2016 si 2017, in conditiile in care copilul nostru detine certificat de handicap, gradul accentuat, din anul 2015, iar Codul Fiscal ne scuteste de la plata acestora. Noi nu am stiut de aceasta prevedere, am aflat recent de ea si as dori sa stiu daca exista vreo modalitate de recuperare a sumelor platite statului.
Precizez ca cei de la ANAF, in sectorul unde locuim, ne-au spus ca nu se pot returna nicicum acesti bani, ci doar incepand cu anul 2018 vom putea beneficia de scutirile respective, in baza cererii adresate lor, cu documentele doveditoare.
Va multumesc!
Răspuns la discuția Reangajare dupa CIC
Revin cu rugamintea de a raspunde la mesajul anterior. Stie cineva care sunt prevederile legale in astfel de cazuri?
Multumesc!
Buna ziua,
Daca o persoana care se afla in concediu ingrijire copil cu handicap, de la 3 la 7 ani, doreste sa se reintoarca la serviciu inainte de expirarea certificatului copilului (anul 2017), angajatorul are obligatia sa o reangajeze pe acelasi post, daca acesta este ocupat in prezent de o persoana pe perioada determinata? Sau poate sa o mute pe un alt post, cu salariu mai mic etc, desi vechiul post exista in continuare, asa cum am precizat?
In privinta concedierii, ce prevede legislatia in aceasta situatie? Acel termen de 6 luni in care nu putea fi concediata mai este precizat in legislatia actuala?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Răspuns la discuția bonus acordat in CCC
Astazi am primit urmatorul raspuns de la ANPIS, pe email. Il atasez:


"Ministerul Muncii, Familiei,Protectiei Sociale si Persoanelor Vârstnice

Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala

sos.Panduri nr.22, sector 5, Bucuresti

tel : 021.313.60.47

fax : 021.313.60.98

www.prestatiisociale.ro


Buna ziua,


Va comunicam ca potrivit art. 16 alin. (3) din OUG nr. 111/2010 plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în situaţia în care beneficiarii acestei indemnizaţii primesc diverse sume în baza legii, contractului colectiv de muncă sau a contractului individual de muncă, acordate în perioada concediului pentru creşterea copilului, altele decât cele rezultate din desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu. Prevederile se aplică şi în cazul consilierilor locali.

In cazul in care suma primita se incadreaza in prevederile de mai sus plata idemnizatiei nu va fi suspendata.

O zi buna!"

Asadar, sa speram ca plata indemnizatiei va fi asigurata si pt luna iulie si ca nu o sa ma trezesc peste vreo 3-5 ani ca trebuie sa restitui nush ce sume, plus penalizari...:confused:
Numai bine!
Răspuns la discuția bonus acordat in CCC
Tocmai am trimis un mail la ANPIS. Sa vedem ce raspuns imi vor da. Va tin la curent.
Multumesc!
Răspuns la discuția bonus acordat in CCC
Va multumesc pentru raspunsul dat. Fiind vorba, intr-adevar, de o suma primita in baza contractului individual de munca, mai precis a ROI, inseamna ca nu ar trebui sa mi se suspende plata indemnizatiei.
Pentru mai multa siguranta, probabil o sa fac o intrebare si la Agentia de plati.
Inca o data, va multumesc!
Buna ziua,
Sunt in CCC din luna ianuarie, in septembrie copilul implinind un an. In luna iulie am primit un bonus banesc de la firma la care am fost angajata, pentru activitatea prestata in 2013. As dori sa stiu daca acest lucru influenteaza plata indemnizatiei, atata timp cat nu a fost vorba de un venit impozabil din salariu (am contractul de munca suspendat) si a fost o chestiune punctuala, care nu se va mai repeta.
Va multumesc, astept raspunsurile dvs.
In primul rand, va multumesc pentru raspuns.
Am intrebat-o pe prietena mea din nou si se pare ca nu am inteles eu bine cum stau lucrurile. Asadar, a obtinut un certificat pentru handicap minor, pentru baietelul ei, cu durata de 1 an, existand posibilitatea de a-l prelungi, in urma raportului comisiei, dupa aceasta perioada, pana la 3 ani. Insa, i s-a spus de la AJPIS ca indemnizatia pe care o va primi dupa ce copilul va implini un 1 nu va mai fi cea pe care o primea pana atunci, de 3400 lei, ci mai mica, neprecizandu-se si suma, deoarece gradul de handicap este minor si nu macar mediu!! Nu i s-a dat nici un temei legal in baza caruia sa fie facuta aceasta modificare. De aceea, am pus si eu intrebarea daca este legal sa i se modifice indemnizatia, din cauza gradului de handicap, mai ales ca nu am gasit nimic asemanator in legislatie.
va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri!

Buna ziua,
O prietena a nascut un baietel, a optat pentru a ramane in CCC un an, cu plata unei indemnizatii maxime de 3400 lei. La 9 luni, baietelul a obtinut un certificat pentru gradul de handicap usor, cu posibilitatea de a ramane in continuare in CCC pana la 3 ani. Doar ca cei de la Agentia judeteana de plati, sau cum s-o numi ea, i-au spus ca nu va mai beneficia de aceeasi indemnizatie (pentru perioada ramasa de 2 ani), ci de reducerea ei, nu stiu exact pana la ce nivel. Este precizat undeva in legislatia actuala aceasta posibilitate sau se comite un abuz din partea agentiei?
Va multumim anticipat!