avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scutire de impozit casa si teren
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scutire de impozit casa si teren

buna ziua,
Fiica mea, in varsta de 15 ani are certificat de handicap grav din anul 2010 cu insotitor..De curand am aflat ca suntem scutiti se impozitul pe casa si teren doar incepand cu anul 2016,de cand s-a schimbat codul fiscal.
intrebarea mea este daca pot sa obtin inapoi sumele platite la taxe si impozite incepand cu anul 2010.
In Legea 448/2006 este mentionata scutirea de impozit pentru persoanele cu handicap.
multumesc
Cel mai recent răspuns: sunrise2 , utilizator 10:13, 18 Noiembrie 2017
Este procedura complexa care implica actiune in instanta
Daca instanta de judecata dispune hotarare favorabila dv,atunci autoritatea fiscala va poate restitui sumele percepute
Asta era si banuiala mea ,ca doar in instanta este posibil .
Multumesc
O zi frumoasa
Ultima modificare: Joi, 16 Noiembrie 2017
My Diana, utilizator
Buna ziua,
Suntem aproximativ in aceeasi situatie. Copilul nostru are handicap accentuat din 2015 si am aflat de scutire abia recent. Saptamana aceasta am fost la DITL sector 5 unde am depus actele pentru scutirea de impozite de anul viitor si am lasat o cerere de recuperare pentru anul 2016 si 2017, cand am platit aiurea integral impozitele. Raspunsul lor pe moment a fost ca nu se mai pot recupera aceste sume, ca vom primi un raspuns in acest sens pe cale oficiala. Daca nu le-am fi platit, ar fi putut sa ne faca scutirea in sistem, macar pentru anul acesta, dar asa...o aberatie, dupa parerea mea!
Acum asteptam raspunsul lor, sa vedem apoi ce putem face (probabil singura optiune fiind instanta).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire impozit pe salariu persoana cu handicap accentuat AndreRaluca AndreRaluca Buna ziua, Beneficiez de un certificat de handicap, grad accentuat incepand cu anul 2010. Am inceput sa lucrez in martie anul 2014. Am depus la ... (vezi toată discuția)
Restituire impozit-scutire fiscala art 26 lit b legea 448/2006 Suzeta Suzeta Sunt reprezentant legal al unui minor ce se incadreaza in grad de handicap grav si beneficiaza de prevederile legii 448/2006 -art 26 lit b -\"scutire de la ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit handicap Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Daca o persoana care este incadrata in grad de handicap accentuat a anuntat angajatorul abia dupa 1 an despre acest lucru, cum se poate aplica ... (vezi toată discuția)