M-ar interesa o rezolvare in 2-3 luni. Credeti ca e posibil, indiferent de costuri?
Iertati-ma , dar nu sunt familara cu termenii si nu am inteles daca e mai bine sau nu
sa ne folosim ordonanta.
Bunicii sunt de acord, toata lumea e de acord.
Cazul este foarte simplu dar vom apela la serviciile unui avocat.
Vreau sa stiu daca pot sugera avocatului aceasta varianta, care presupun ca e mult mai rapida.
Se poate proceda asa? Se poate rezolva mai repede chiar de la prima infatisare?
Imi poate spune cineva un timp aproximativ? (stiu ca depinde de programarea fiecarei Instante...dar macar aproximativ vreau sa stiu)
Va multumesc.
Copil incredintat catre bunici. Fostul sot isi da acordul in vederea reincredintarii copilului catre mama. Care este procedura cea mai rapida de urmat?
Se poate folosi ordonanta presedintiala in cazul in care justificam ca dorim sa inceapa copilul anul scolar viitor in alta tara?
Va multumesc!
Nu, nu exista decat posibilitatea formularea unei noi actiuni , iar durata nu poate fi anticipata pentru ca ea depinde de termenele acordate de instanta, de pozitia procesuala a partilor, de probatoriile administrate, de exercitarea cailor de atac ( apel si recurs ) sau nu impotriva sentintei instantei de fond.
Pe de alta parte, reclamantul va trebui sa probeze ca imprejurarile avute de instanta la luarea masurii privind incredintarea minorului s-au schimbat si se impune astfel schimbarea acesteia, respectiv stabilirea locuintei minorului la unul dintre parinti si exercitarea autoritatii parintesti.
Imi puteti spune, ce se intampla daca fostul sot nu vine in Instanta? Cat poate amana procedura?
Cum pot intocmi buletin de indentitate pentru un copil nascut in Canada si care a implinit 14 ani , din parinti care au dubla cetatenie , romana si canadiana?
Va multumesc.
Nu am de ce sa ma supar pe d-stra. Va multumesc pt raspuns!
Pt informatiile ce vi le-am dat, este normal sa judecati lucrurile asa.
Vreau doar sa completez ca cele 2 ,,neputinte,, (durerea in cot si umblatul prin alta tara) nu au existat in forma care o dati d-stra, lucru dovedit si la dosar unde sunt destule motive explicatoare (nu vreau sa dau alte detalii din considerente personale) a.i. sa nu-mi fac griji de judecata , chiar si in sinea ei , a instantei indiferent daca voi avea sau nu o surpriza din partea fostului sot.
In acest context, instanta nu ar trebui sa ia in considerare si dorinta copilului...nu mai vorbesc de suferinta lui ca nu este langa mama sa, suferinta care se prelungeste datorita acestui nou proces?
Si, as dori sa va mai intreb ceva. Mi s-a raspuns aici pe forum, ca instanta nu poate ceda custodia copilului in favoarea bunicilor, decat daca acestia au facut o cerere in acest sens. Asa este?
Va multumesc pt raspuns.
Imprejurarile s-au schimbat in sensul clarificarii statutului mamei in alta tara, copilul a vrut si vrea in continuare la mama lui, bunicii (parintii mamei), bineinteles ca asta isi doresc , ce alte impedimente ar mai putea fi? Tatal mai este intrebat, daca si-a recunoscut neputinta de a creste copilul prin acordul de a fi incredintat bunicilor?
As vrea sa stiu care este procedura prin care un copil minor poate fi reincredintat inapoi unui parinte, in contextul in care, divortul s-a terminat cu incredintarea copilului bunicilor. Exista vreo varianta legala in afara unui alt proces? Si cat timp dureaza?
Daca cineva ne poate ajuta sa intelegem mai bine aceasta Ordonanta de Urgenta...
,,Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 69/2010 privind reabilitarea termica a cladirilor de locuit cu finantare prin credite bancare cu garantie guvernamentala.
Executarea lucrarilor de reparatie sau inchidere a balcoanelor si a logiilor din blocurile de locuinte receptionate pana la sfarsitul anului 2000 se va putea realiza prin finantare din credite bancare cu garantie guvernamentala si cu dobanda subventionata, potrivit unei legi adoptate recent de Camera Deputatilor. ,,
As dori sa stiu mai exact cat plateste un propietar pensionar din costul total si in ce mod.
Cea mai clara explicatie ar fi printr-un exemplu concret cu sume aproximative , de exemplu pentru inchiderea a 2 balcoane.