Buna ziua!
- Am o mare nelamurire...am depus cerere de revenire din cic pe 20 iulie, cu incepere pe 1 august 2012. M-am prezentat la serviciu pe 1.08., dar angajatorul mi-a spus ca imi va raspunde la cerere in 30 zile. Am depus in aceeasi zi cerere CFP si am primit de la unitate un raspuns ca se modifica CIM din perioada nedeterminata in determinata cu acceptul CA, chiar daca nu sunt deacord.
- Pe data de 10.08, sunt instiintata ca mi s-a aprobat cererea de revenire si mi s-a trimis decizia de revenire pe post.
- in situatia data, pot reveni cu o alta cerere de CFP pe 30 zile din motive personale cu incepere de la 01.08, avand in vedere ca nici la prima nu mi s-a raspuns?
- Imi poate refuza angajatorul cererea de CFP?
Multumesc anticipat!
Buna ziua!
M-am intors in activitate pe 3 august dupa CIC si aflu ca nu mai am post, fiind angajat personal pe per. nedeterminata ca si mine.
Am semnat condica pe data de 3 si nemaiputand suporta umilintele sefului, am facut cerere de concediu fara plata, incepand din aceeasi zi. Dupa 2 zile primesc o instiintare prin care sunt informata ca trebuie sa ma prezint pentru a semna actul aditional care prevede ca CIM se modifica cu acordul CA, din perioada nedeterminata pe perioada determinata, chiar daca eu nu sunt deacord si nici nu am solicitat acest lucru. Ce este de facut? Trebuie sa ma prezint la serviciu in conditiile in care am facut cerere pt CFP?Imi poate unitatea refuza acest drept? Sunt obligata sa semnez actul aditional?Mentionez ca lucrez in invatamantul particular.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Buna ziua!
Am o mare problema si sper ca dvs. imi puteti da un raspuns avizat.
Sunt angajata de 11 ani la o scoala postliceala particulara pe perioada nedeterminata.
In anul 2010 scoala a obtinut acreditarea.
In perioada 2010-2012 m-am aflat in concediu de crestere copil, iar din luna august 2012 ar trebui sa incep serviciul, dar directorul refuza sa ma primeasca pe motiv ca nu sunt titularul scolii, desi am un contract pe perioada nedeterminata din 2001 (fiind angajata conform legislatiei din acel an, tinand cont ca in acea perioada scoala era doar autorizata provizoriu).
Mentionez ca la angajare am dat concurs, iar scoala a beneficiat de scutiri de taxe timp de 1 an de zile. In momentul de fata, salarizarea este facuta conform grilei de la Ministerul Muncii si nu dupa grila de la invatamant.
Am o mare dilema: sunt sau nu mai sunt angajata unitatii? Mai este valabil contractul meu de munca pe perioada nedeterminata?
De la scoala, directorul unitatii m-a anuntat ca din momentul acreditarii scolii contractul meu este ilegal, deoarece nu am dat un examen national.
Astept cu nerabdare raspunsul dvs.! Va multumesc!
buna seara! as avea o mare neclaritate...si poate ma puteti lamuri...
sunt angajata din 2001 ca asistent medical pe perioada nedeterminata, in 2009 mi s-a facut un act aditional in care se precizeaza urmatoarele...am sa redau exact continutul pt a nu crea confuzii..
"functia: profesor suplinitor pana pe 31.08.2009
salariul : 1200 RON"
acum am fost la ITM si mi s-a spus ca se poate intelege ca, de fapt actul aditional nu a fost intocmit corect, pt ca functia nu se poate da pe o perioada determinata si apoi sa revii la vechea functia nici macar in invatamant unde se fac detasari pe o perioada de timp....acum ce sa fac? sunt sau nu angajata? mentionez ca nu mi s-a adus la cunostinta ca mi s-a desfacut contractul de munca, dar nici nu mi se dau ore pentru noul an.Va impor sa ma ajutati...nici macar cel care a intocmit actul aditional nu a stiut ca s-ar putea intelege ca mi s-a modificat durata muncii.....nu stiu ce sa fac..merg sau nu la serviciu...sunt sau nu angajata? ce sanse am sa mi se corecteze neintelegerea din actul aditional...ma pot da afara?multumesc!