avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie revenire CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie revenire CIC

Buna ziua!
- Am o mare nelamurire...am depus cerere de revenire din cic pe 20 iulie, cu incepere pe 1 august 2012. M-am prezentat la serviciu pe 1.08., dar angajatorul mi-a spus ca imi va raspunde la cerere in 30 zile. Am depus in aceeasi zi cerere CFP si am primit de la unitate un raspuns ca se modifica CIM din perioada nedeterminata in determinata cu acceptul CA, chiar daca nu sunt deacord.
- Pe data de 10.08, sunt instiintata ca mi s-a aprobat cererea de revenire si mi s-a trimis decizia de revenire pe post.
- in situatia data, pot reveni cu o alta cerere de CFP pe 30 zile din motive personale cu incepere de la 01.08, avand in vedere ca nici la prima nu mi s-a raspuns?
- Imi poate refuza angajatorul cererea de CFP?
Multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:53, 11 August 2012
1. - CIM nu se poate modifica decat prin act aditional la acesta, act ce trebuie semnat si de dvs.
- Daca se modifica CIM fara acordul dvs. atunci facetyo o sesizare la ITM pentru nerespectarea prevederilor din Codul muncii.

2. - Pentru CFP se face cerere care trebuie aprobata de angajator.
- Trebuie sa aveti argumente sa-l convingeti ca aveti nevoie de acest CFP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare cim dupa cic? marena marena Buna ziua! M-am intors in activitate pe 3 august dupa CIC si aflu ca nu mai am post, fiind angajat personal pe per. nedeterminata ca si mine. Am semnat ... (vezi toată discuția)
Angajat pe perioada determinata cristinaschmidt cristinaschmidt Am angajat cu contract de munca o persoana pe perioada determinata in data de 11.11.2008, pe postul titularei care a fost in concediu pentru ingrijire copil. ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata de o zi in noul revisal popanaid popanaid Am cativa angajati care au avut numai 1 zi de concediu fara plata. ex: 20 apr. Trec data de inceput suspendare 20.04, data de sfarsit tot 20.04, dar nu ma ... (vezi toată discuția)