avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Activitate adriana.chiritescu

Activitate adriana.chiritescu

Nu e corect. E simplu. Angajatorul emite 2 avertismente salariatului , pe care salariatul le contesta la prima instanta ,adica Tribunal. La Tribunal se emit 2 decizii prin care salariatul castiga printre care si celtuieli de judecata . Pe baza hotararilor de la Tribunal angajatorul achita salariatului cheltuielile de judecata in baza unor somatii ale angajatorului date pe e-mail (plata voluntara fara a face angajatorul contestatie la executare pentru ca nu s-a facut executare prin executor judecatoresc).La fond angajatorul a fost intrebat de instanta daca doreste cheltuieli de judecata ,iar el a spus ca nu . Angajatorul face recurs , nu cere nici aici cheltuieli de judecata si nici repunerea in situatie anterioara.Castiga la recurs : se admite recursul in sensul ca contestatia mea este nefondata.
Dupa un an de zile de la emiterea deciziilor angajatorul da in judecata salariatul la Judecatorie cerand repunerea in situatia anterioara si intoarcerea executarii, mai concret acele cheltuieli de judecata pe care le-a platit salariatului, art 404 indice 1.

Intrebare : trebuie restituite cheltuielile desi de la plata lor cu OP au trecut 3 ani? Pe op-uri se mentioneaza c/ v plata cheltuieli de judecata fara a face referire la ce numar de dosar.

deci executarea silita nu a avut loc, angajatorul facand plata prin doua op-uri prin care se specifica atat "plata cheltuieli de judecata " fara a face referire la nici un dosar. In acest caz cand are loc prescriptia:
de la data platii sau de la comunicarea hotaririi de la Curtea de Apel (recursul admis)?
La recurs nu s-a cerut si restabilirea situatiei anterioare executarii, iar atat la recurs cat si la fond ei nu au cerut cheltuieli de judecata.
Buna ziua,

Am un caz a unei cunostinte. A avut in 2008 doua procese cu angajatorul sau constand a fi doua avertismente. La tribunal se incheie in 2009 procesele (respectiv 17.06.2009 si 19.10.2009 ) in favoarea angajatului , acesta urmeaza a incasa si cheltuielile de judecata. In datele de 03.12.2009 si 29.01.2010 incaseaza cheltuielile de judecata voluntar (fara executare silita ci in urma unor adrese emise de salariat).
La recurs angajatorul castiga iar solutia la Curtea de Apel este "admite recursul in sensul ca respinge contestatia ca nefondata",angajatorul nu cere si cheltuieli de judecata.Recursurile se termina in lunile iunie, oct. 2012.
In februarie 2013 salariatul se trezeste cu actiune la judecatorie avand ca obiect "intoarcere executare" in vederea recuperarii sumelor platite fara executare silita. Se poate face intampinare cu :

1 - instanta competenta - trebuie considerata tribunalul sau judecatoria?
2.- prescriptia actiunii - trecerea a 3 ani de la data efectuarii platii?


3. - ACEASTA PLATA SE DATOREAZA SAU NU?


Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția grile examen unpir cu raspunsuri
Va rog sa-mi dati si mie raspunsurile la grilele din 2011 (examen unpir).
Adresa email adriana.chiritescu@yahoo.com.

Multumesc anticipat!
Vreau sa cedez (fiind un SRL) un contract de leasing financiar avand ca obiect o masina catre un alt SRL.
Pot face acest lucru daca societatea care vrea sa cedeze are o horarire a Tribunalului privind dizolvarea ca urmare a nedepunerii la Registrul Comertului.Firma are datorii la stat de 55 ron si tva de rambusat de 1.400 ron (se poate cere compensare?) Nu sunt datorii la furnizori si nici de incasat de la clienti.
Cu 6 luni in urma am primit o citatie de la un lichidator pentru a preda niste documente ale firmei si stampila societatii, dar pana la aceasta data nu am luat legatura cu ei.

intrebare : in acest caz mai pot transfera contractul de leasing al masinii la o alta societate la care sunt tot eu administrator?
decizia de concediere este din 2008, dosarul este inca pe rol din cauza invocarii unei exceptii de neconstitutionalitate (dealtfel respinsa) a fost suspendat. Viza ITM nu este obligatorie , ea nefiind inscrisa in Carnetul de Munca. A fost emisa alta decizie dupa trecerea celor 20 zile preaviz , angajatorul nu o revoca pe prima. Deci, sunt 2 decizii,initial am crezut ca prima este o instiintare privind preavizul, dar nu e, scrie decizie de concediere conf.alin.61 lit a).
dar la concediere disciplinara nu se acorda preaviz ,iar decizia de concediere nu este inregistrata la ITM!
Daca o concediere disciplinara conf. art.61 lit.a) are specificat: "se acorda preaviz de 20 zile lucratoare " dar nu se specifica intervalul de preaviz si nici data cu care inceteaza activitatea poate fi anulata de catre instanta? Se tine cont ca la o concediere conf. art.61 lit.a) Codul Muncii prevede neacordarea preavizului (valabil numai in cazul concedierilor colective , desfiintare de post etc)

Multumesc!
Răspuns la discuția anulare concediere
nu s-a revocat prima decizie
Răspuns la discuția anulare concediere
lamuriri:

-prima decizie de concediere cuprinde intervalul 23.06.2008-15.07.2008 ,lipseste data la care inceteaza CM , spune ca se acorda preaviz 20 zile lucratoare (nu mentioneaza cu privire la 4h lucrate si 4h pentru cautare loc minca cf. CNM 2007-2010), nu se delimiteaza exact perioada preavizului, cercetarea disciplinara a fost pe 24.07.2007,iar PV de cercetare disciplinara pe 01.08.2008, emiterea deciziei pe 05.08.2008. DAR ACEASTA DECIZIE NU ESTE INREGISTRATA LA ITM.

- A doua decizie este emisa pe 05.09.2008 si spune ca inceteaza CM pe 05.09.2008 si este inregistrata la ITM. Nu are loc o alta convocare disciplinara ipentru intervalul 15.07.2008-05.09.2008.In aceasta decizie nu se mentioneaza motivele de concediere exact ci face referire numai la prima decizie de concediere :'avand in vedere decizia nr..../05.08.2008 etc"

instanta cumuleaza cele 2 decizii intr-un singur proces si suspenda judecarea din cauza ca angajatorul invoca in 2009 (inainte de septembrie) o exceptie de neconstitutionalitate la CURTEA CONSTITUTIONALA care ulterior se respinge. Urmeaza in viitorul apropiat redeschiderea dosarului.


nu se mentioneaza nicaieri ca nu am fost la serviciu in perioada de preaviz, ci se ia de referinta intervalul 26.06.2008-15.07.2008.

pe cartea de munca apare inscrisa a doua decizie


pe data de 14.08.2008 este un referat intocmit de seful ierarhic ,dar acest document nu este mentionat in nici un inscris anexat in decizia de concediere.

In fapt situatia de fapt este simpla: societatea nu are inregistrata punctul de lucru la care se lucreaza, salariatului i se cere sa i se de-a demisia pentru faptul real ca doreste sa isi angajeze pe altcineva cu pile.Vazand ca nu obtine demisia angajatorul o ia treptat : audit, avertisment, 2 decizii de concediere. Toate acestea sunt contestate in instanta la termenele legale. Auditul si avertismentul sunt castigate la tribunal,sunt pe rol recursurile si urmeaza si repunerea pe rol a dosarului comasat pe concediere la Tribunal.