avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Activitate karaa

Activitate karaa

Cam asta ar fii problema cea mai urgenta si incerc sa gasesc un avocat specializat in primul rand pe litigiilor privitoare la contractele de antrepriza si binenteles in al doilea rand la administrarea de societati comerciale..Pe internet nu prea am avut succes in cautari(la contractele de antepriza ma refer in special) de aceea va rog daca cunoaste cineva un astfel de avocat si poate sa ma ajute ...
Va multumesc
Contabil nu am vazut pe statele firmei iar avocatul e prietenul asociatului ....sotul meu ,personal ce poate face?
Buna ziua!
Aceasta tema am mai postat-o si la sectiunea"Drept comercial -probleme juridice in afaceri" si imi cer scuze pentru asta dar m-am gandit ca problema tine si de penal.
Sunt sotia utilizatorului karaa si revin ,de data asta cu o noua problema Sotul meu e actionar la o firma impreuna cu cineva(detine 50%).I.Asociatul a renuntat si s-a facut cesiunea (90 %sotul meu,10% altcineva) numai ca toate actele firmei au fost la fostul actionar(pe care le-am recuperat partial in momentul asta) .El a intocmit actele contabile si le-a semnat in calitate de director cu salariu platit (nu stiu cum a devenit director ,nu am gasit nici o hotarare in acest sens).In statutul firmei, sotul meu si el figureaza amandoi ca administratori cu puteri depline exercitate separat.Practic sotul meu nu are semnaturi decat pe facturile si biletele la ordin cu care a cumparat materiale de constructii (firma e de constructii) si pe contractele da antepriza.Am studiat actele contabile(nu ma pricep foarte mult)sunt multe lucruri care nu mi se par in regula dat problema principala am gasit-o cand am vazut extrasele de cont;in ultimile 3 luni asociatul a scos din conturi prin cardul personal cu care avea acces la conturile firmei, aproape un miliard(vechi).Nu stiu exact daca pe septembrie si octombrie are justificari la bani dar pe noiembrie nu am nici un act care sa justifice banii scosi ...Cesiunea s-a facut in noiembrie la sfarsit ,luna in care sotul meu a continuat activitatea firmei ,a semnat bilete la ordin si binenteles ca s-a ajuns la incidenta de plata..Oricum problema e destul de complicata ,mai sunt si alte aspecte(am aflat ca asociatul a incasat de la un beneficiar bani in cont personal si nu numai asta) firma a fost nevoita sa sisteze santierele(din diverse motive-lipsa autorizatiilor de constructie ce ,prin contract trebuiau obtinute de beneficiar si altele),practic nu mai exista bani deloc... Nu am cum sa explic totul aici si de aceea va rog daca ma puteti ajuta macar cu un sfat ,o consultatie,o recomandare catre cineva specializat in primul rand in contracte de constructii v-as fi foarte recunoscatoare...Am fost la un avocat dar se pare ca am avut ghinion,nu m-a lamurit mai deloc.
Va multumesc

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Buna ziua!
Sunt sotia utilizatorului karaa si revin ,de data asta cu o noua problema Sotul meu e actionar la o firma impreuna cu cineva(detine 50%).I.Asociatul a renuntat si s-a facut cesiunea (90 %sotul meu,10% altcineva) numai ca toate actele firmei au fost la fostul actionar(pe care le-am recuperat partial in momentul asta) .El a intocmit actele contabile si le-a semnat in calitate de director cu salariu platit (nu stiu cum a devenit director ,nu am gasit nici o hotarare in acest sens).In statutul firmei, sotul meu si el figureaza amandoi ca administratori cu puteri depline exercitate separat.Practic sotul meu nu are semnaturi decat pe facturile si biletele la ordin cu care a cumparat materiale de constructii (firma e de constructii) si pe contractele da antepriza.Am studiat actele contabile(nu ma pricep foarte mult)sunt multe lucruri care nu mi se par in regula dat problema principala am gasit-o cand am vazut extrasele de cont;in ultimile 3 luni asociatul a scos din conturi prin cardul personal cu care avea acces la conturile firmei, aproape un miliard(vechi).Nu stiu exact daca pe septembrie si octombrie are justificari la bani dar pe noiembrie nu am nici un act care sa justifice banii scosi ...Cesiunea s-a facut in noiembrie la sfarsit ,luna in care sotul meu a continuat activitatea firmei ,a semnat bilete la ordin si binenteles ca s-a ajuns la incidenta de plata..Oricum problema e destul de complicata ,mai sunt si alte aspecte(am aflat ca asociatul a incasat de la un beneficiar bani in cont personal si nu numai asta) firma a fost nevoita sa sisteze santierele(din diverse motive-lipsa autorizatiilor de constructie ce ,prin contract trebuiau obtinute de beneficiar si altele),practic nu mai exista bani deloc... Nu am cum sa explic totul aici si de aceea va rog daca ma puteti ajuta macar cu un sfat ,o consultatie,o recomandare catre cineva specializat in primul rand in contracte de constructii v-as fi foarte recunoscatoare...Am fost la un avocat dar se pare ca am avut ghinion,nu m-a lamurit mai deloc.
Va multumesc
Buna ziua!
Sunt sotia utilizatorului karaa si revin ,de data asta cu o noua problema pe care initial am scris-o aici dar o voi deschide intr-o tema separata totusi ...O voi numi "Golire de conturi disi probleme cu contractele de antepriza".Daca aveti bunavointa de a urmari tema ..
Va multumesc anticipat
Va multumesc pentru raspunsuri!Totusi nu imi este foarte clar daca vanzarea si cesionarea sunt acelasi lucru .Daca sunt diferite ,revin cu o noua intrebare :asociatul meu poate vinde- fara acordul meu - actiunile pe care le detine ,unui tert?
Buna ziua!Suntem 2 actionari a cate 50% intr-o firma iar unul dintre actionari vrea sa-si cesioneze actiunile unei alte persoane!Se pot cesiona actiunile oricarei persoane?(daca ia un "aurolac" de pe strada,acesta poate deveni actionar?).Ce se intampla daca in activitatea contabila a firmei sunt nereguli pana cand acesta isi cesioneaza actiunile?Sau daca sunt datorii catre bugetul de stat?Fostul actionar mai raspunde de ceva sau raman toate "bubele" pe celalalt si pe noul actionar?Multumesc si astept raspunsuri.
Buna ziua!
Cineva din familie a vandut in 2008 o garsoniera si ieri a aflat de la circa financiara ca are de platit 5,5% C,A.S. pe venitul din vanzarea garsonierei de acum 3 ani ,plus penalitati...As dori sa aflu in baza carei legi este obligat la plata acestui C.A.S. si ,in alta ordine de idei,nu era normal ca cei de la circa financiara sa-l notifice in 2009(cand si-a platit impozitele)si sa nu-i permita sa plateasca impozitele pe 2010 pana nu achita acest C.A.S. ?Daca are vreo importanta,ruda mea e pensionar,are 78 de ani.
Multumesc anticipat!
Lucrez in parteneriat(asociat) la o agentie imobiliara si de curand am adoptat un sistem de achizitie a caselor cu plata in rate la dezvoltator pe termen de 20 ani,fara adeverinte de salariu!Am semnat un parteneriat cu o firma de constructii,care a fost de acord sa construiasca case-vile,dupa proiectul lor sau dupa proiectul clientului,cu rata lunara fixa,pe timp de 15-20 ani,cu un avans de 30-35% din valoarea casei(achitat pe etape de construire),urmand a se pune ipoteca pe terenul clientului cat si pe constructia in sine,pana la achitarea in totalitate a valorii constructiei,in sistemul stabilit.Intrebarea este:firma imobiliara este raspunzatoare in vreun fel in cazul insolventei firmei de constructii?(s-au stabilit contractele de garantie si cel de antrepriza,insa nu este stipulat nimic ce se intampla cu ipoteca pe casa construita si pe terenul clientului,daca constructorul intra in insolventa).Multumesc!
Si doar atat?Altceva nu mai trebuie sa fac?Costuri suplimentare de inchidere nu am?Multumesc!