avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Activitate micsa84

Activitate micsa84

Răspuns la discuția Potential abuz Fonduri europene?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acel contract, in sine, nu cred ca are foarte mare valoare momentan. In cadrul acestui program s-au inscris un anumit numar de instalatori. Numarul de proiecte pe fiecare instalator este dat de un anumit punctaj. Punctajul fiecarui instalator este calculat in functie de cifra de afaceri si profit. De exemplu firma de fata estimeaza ca o sa aibe 1000 de beneficiari ai programului. Din ce am inteles s-au incheiat vreo 1800 de contracte intre clienti si firma. Esentiala este ordinea in care instalatorul alege sa inscrie persoanele pe site-ul Ministerului Proiectelor Europene. Aici lucrurile nu sunt ok din punctul meu de vedere, cum se face aceasta departajare si cum se depun aceste dosare. Nu sunt proceduri clare si totul este foarte arbitrar. Daca stiam de aceste proceduri nu incheiam acel contract, si ma indreptam spre alt instalator. Acum practic nu mai am sanse sa ma inscriu la altcineva deoarece se poate incheia contract cu o singura firma. Eu practic pierd o potentiala finantare de 5000 de euro din cauza acestor proceduri schimbate peste noapte.
Răspuns la discuția Potential abuz Fonduri europene?
Buna ziua. Multumesc pentru raspuns. Dupa semnarea contractului, la distanta de 12 zile au trimis alt email in care specifica faptul ca s-au razgandit si nu mai sunt aceleasi conditii initiale. Este fara coplata acest program prin urmare nu am platit nimic. Nu am exemplar semnat de ei, doar cel semnat de mine si trimis pe adresa de mail. Le-am trimis in scris cerere de denuntare a contractului. Pe partea de legalitate pot fi trasi la raspundere pentru actiunile lor? Practic au "agatat" clientii prin metoda "primul venit=primul servit" ca mai apoi sa "oblige" oamenii sa le faca reclama. Acest aspect fiind definitoriu pentru a fi inscris pe lista. Eu unul ma simt inselat prin aceasta practica. Daca fac plangere penala se poate incadra la vreun articol din codul penal?
Buna seara.
Va rog sa ajutati cu un sfat legat de situatia urmatoare.
Am dorit sa ma inscriu in programul RepowerEU. Firma aleasa este cea care mi-a instalat sistemul fotovoltaic. In primul mail primit de la ei mi-au expus conditiile de accesare ale programului si au specificat expres ca modul de selectie al dosarelor v-a fi pe principiul "primul venit=primul servit".
Am completat toate hartiile, am semnat contractul, am scos extras CF si le-am trimis dosarul complet.La doua saptamani distanta dupa ce eu le-am trimis actele sa primesc alt email in care mi se spune ca s-au razgandit, si ca prioritate la finantare au cei care lasa recenzii pozitive pe retelele sociale, cei care ii recomanda sau cei ce le aduc clienti noi.

De asta intreb: Programul fiind pe fonduri europene, e legal sa faca asta? In relatia dintre mine ca si client si ei, este legal sa faca lucrurile acestea?

Mentionez faptul ca nu am fost de acord cu aceasta aberatie, sa fiu obligat sa le fac publicitate pentru a fi eligibil intr-un program pe fonduri europene

Multumesc anticipat pentru raspuns
Buna ziua,

Pe scurt: Tatal meu a depus cerere de plata a subventiei pe suprafata in primavara anului 2016 la Apia.Momentan eu am imputernicire legala, valabila de acum o saptamana. Ma aflu in situatia de a nu primi subventia pe suprafata datorita faptului ca angajatul Apia mi-a facut modificari cum a crezut el de cuviinta in digitizarea parcelelor. Problema mare este ca am descoperit acest lucru dupa ce s-au semnat toate actele si practic responsabilitatea a fost preluata de tatal meu. In tot acest proces eu am fost de vreo 3 ori la apia si am digitizat parcelele in locatia exacta, dar in momentul semnarii actelor angajatul apia nu i-a mai prezentat tatalui meu hartile, si implicit modificarile pe care le-a facut.
Exista vreo modalitate legala de a rezolva aceasta problema?

Si a doua problema este ca in dosar exista o cerere de renuntare la aprox 17 ari semnata de mine si nu de tatal meu. Cererea a fost completata de angajatul apia si mi s-a comunicat ca pot sa o semnez si eu. Cererea era un formular specific pe care eu nu aveam de unde sa-l accesez sau sa-l completez. Doar functionarul apia avea acces la el. Ma gandesc sa ma adresez parchetului dar intrebarea este ce anume risc eu ca am semnat acea hartie la indemnul lui fara sa am imputernicire legala?
Buna ziua,

Pe scurt: Tatal meu a depus cerere de plata a subventiei pe suprafata in primavara anului 2016 la Apia.Momentan eu am imputernicire legala, valabila de acum o saptamana. Ma aflu in situatia de a nu primi subventia pe suprafata datorita faptului ca angajatul Apia mi-a facut modificari cum a crezut el de cuviinta in digitizarea parcelelor. Problema mare este ca am descoperit acest lucru dupa ce s-au semnat toate actele si practic responsabilitatea a fost preluata de tatal meu. In tot acest proces eu am fost de vreo 3 ori la apia si am digitizat parcelele in locatia exacta, dar in momentul semnarii actelor angajatul apia nu i-a mai prezentat tatalui meu hartile, si implicit modificarile pe care le-a facut.
Exista vreo modalitate legala de a rezolva aceasta problema?

Si a doua problema este ca in dosar exista o cerere de renuntare la aprox 17 ari semnata de mine si nu de tatal meu. Cererea a fost completata de angajatul apia si mi s-a comunicat ca pot sa o semnez si eu. Cererea era un formular specific pe care eu nu aveam de unde sa-l accesez sau sa-l completez. Doar functionarul apia avea acces la el. Ma gandesc sa ma adresez parchetului dar intrebarea este ce anume risc eu ca am semnat acea hartie la indemnul lui fara sa am imputernicire legala?
Vad ca nu functioneaza linkul.Dosarul are nr 4547
Am facut cerere in care am specificat ca paratii sunt Administratia Finantelor Publice Bocsa si Directia Generala a Finantelor Publice Caras-Severin.Am primit citatie astazi in care mi se comunica amanarea cauzei pana in 24 februarie. Pe pagina portal.just.ro la detalii in legatura cu dosarul meu scrie asa :
"Comunicarea către pârâtul Ministerul Mediului, a unei copii a acţiunii reclamantului. Pune în vedere reclamantului să precizeze, în scris, dacă înţelege să renunţe la judecată faţă de pârâţii Administraţia Fondului pentru Mediu, Statul Român prin Ministerul Economiei şi Finanţelor şi Ministerul Mediului, sub sancţiunea suspendării judecării cauzei, în caz de neconformare. Amână judecarea cauzei la data de 24.02.2012, pentru când se va cita pârâta Administraţia Finanţelor Publice Bocşa"

Trebuie sa trimit o noua cerere in care sa precizez ca renunt la judecata fata de sus numitii chiar daca nu am primit nimic prin posta in afara de citatie?

Am trimis o cerere de judecare in lipsa odata cu dosarul?La fiecare termen trebuie sa trimit cate unul?

Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.

Dosarul se gaseste aici
[ link extern ] *
Cine ma poate ajuta cu un model de raspuns la cerinta Tribunalului?
Am dat in judecata AFP pentru recuperarea taxei de inmatriculare.Primul termen a fost fixat pe 13.01.2011,eu cerand judecarea in lipsa.
Administratia finantelor publice a inaintat intampinare spunand ca ei nu au calitate procesuala si trebuie sa ma indrept cu actiunea inspre Administratia fondului de mediu si ca trebuia sa depun o contestatie in 30 de zile.
In citatia venita de la Tribunalul Caras- Severin scrie cam asa:
Potrivit dispozitiei acestei instante din data de 13.01.2011, va solicitam ca pana la termenul de judecata din data de 27.01.2011, sa precizati, in scris, denumirea exacta si sediul fiecarui parat pe care intelegeti sa il chemati in judecata,precum si pretentiile pe care le aveti fata de fiecare parat,cu motivarea,in fapt si in drept, a acestora, sub sanctiunea suspendarii judecarii cauzei,in caz de neconformare.
Mentionez ca in cererea de chemare in judecata inaintata de mine la parati am scris:
DIRECTIA GENERALA A FINANTELOR PUBLICE CARAS-SEVERIN
ADMINISTRATIA FINANTELOR PUBLICE BOCSA
ADMINISTRATIA FONDULUI PENTRU MEDIU
STATUL ROMAN PRIN MINISTERUL ECONOMIEI SI FINANTELOR
MINISTERUL MEDIULUI.

Am mare nevoie de ajutor deoarece nu stiu cum sa formulez ceea ce dansii imi cer :(
Răspuns la discuția cea mai sigura metoda de plata
Multumesc pentru raspunsul prompt.Puteti sa imi dati exemple de asemenea prevederi contractuale?