avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... proces taxa inmatriculare...afp trimite intampinare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

proces taxa inmatriculare...afp trimite intampinare

Am dat in judecata AFP pentru recuperarea taxei de inmatriculare.Primul termen a fost fixat pe 13.01.2011,eu cerand judecarea in lipsa.
Administratia finantelor publice a inaintat intampinare spunand ca ei nu au calitate procesuala si trebuie sa ma indrept cu actiunea inspre Administratia fondului de mediu si ca trebuia sa depun o contestatie in 30 de zile.
In citatia venita de la Tribunalul Caras- Severin scrie cam asa:
Potrivit dispozitiei acestei instante din data de 13.01.2011, va solicitam ca pana la termenul de judecata din data de 27.01.2011, sa precizati, in scris, denumirea exacta si sediul fiecarui parat pe care intelegeti sa il chemati in judecata,precum si pretentiile pe care le aveti fata de fiecare parat,cu motivarea,in fapt si in drept, a acestora, sub sanctiunea suspendarii judecarii cauzei,in caz de neconformare.
Mentionez ca in cererea de chemare in judecata inaintata de mine la parati am scris:
DIRECTIA GENERALA A FINANTELOR PUBLICE CARAS-SEVERIN
ADMINISTRATIA FINANTELOR PUBLICE BOCSA
ADMINISTRATIA FONDULUI PENTRU MEDIU
STATUL ROMAN PRIN MINISTERUL ECONOMIEI SI FINANTELOR
MINISTERUL MEDIULUI.

Am mare nevoie de ajutor deoarece nu stiu cum sa formulez ceea ce dansii imi cer :(
Cel mai recent răspuns: micsa84 , utilizator 08:32, 8 Februarie 2012
Si eu am facut mai multe actiuni dar am scris numai pe primele 3 parate (nu am scris si Statul Roman prin Ministerul Economiei si Finantelor si Ministerul Mediului), bineanteles cu precizarea adresei sediului acestora, dar n-a fost nicio problema, nu mi-a cerut ceea ce v-a cerut dv. si le-am castigat toate.
Cine ma poate ajuta cu un model de raspuns la cerinta Tribunalului?
Ultima modificare: Joi, 19 Ianuarie 2012
micsa84, utilizator
e o simpla cerere catre presedintele Tribunalului in care mentionati parata Agentia Nationala de Administrare Fiscală – DGPF Caras Severin , cu sediul in ...( gasiti adresa pe site-ul anaf) şi chemata in garantie Administratia Fondului Pentru Mediu cu sediul in Bucuresti, Splaiul Independentei, nr. 294, Corp A , sector 6, e suficient. Succes!
Am facut cerere in care am specificat ca paratii sunt Administratia Finantelor Publice Bocsa si Directia Generala a Finantelor Publice Caras-Severin.Am primit citatie astazi in care mi se comunica amanarea cauzei pana in 24 februarie. Pe pagina portal.just.ro la detalii in legatura cu dosarul meu scrie asa :
"Comunicarea către pârâtul Ministerul Mediului, a unei copii a acţiunii reclamantului. Pune în vedere reclamantului să precizeze, în scris, dacă înţelege să renunţe la judecată faţă de pârâţii Administraţia Fondului pentru Mediu, Statul Român prin Ministerul Economiei şi Finanţelor şi Ministerul Mediului, sub sancţiunea suspendării judecării cauzei, în caz de neconformare. Amână judecarea cauzei la data de 24.02.2012, pentru când se va cita pârâta Administraţia Finanţelor Publice Bocşa"

Trebuie sa trimit o noua cerere in care sa precizez ca renunt la judecata fata de sus numitii chiar daca nu am primit nimic prin posta in afara de citatie?

Am trimis o cerere de judecare in lipsa odata cu dosarul?La fiecare termen trebuie sa trimit cate unul?

Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.

Dosarul se gaseste aici
[ link extern ] *
Vad ca nu functioneaza linkul.Dosarul are nr 4547

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cauza suspendata in baza art. 155 ind. 1 cod procedura civila cristina_ioana19 cristina_ioana19 buna..ma chinui de ceva timp sa recuperez banii pt taxa auto si azi am avut proces si m-am uitat pe net si imi apare scris: ~Suspendat în baza art. 155/1 ... (vezi toată discuția)
Taxa poluare flori73 flori73 Buna ziua.Am facut cerere de chemare in judecata a Ministerului Administaratiei Publice.Am cerut sa se judece in lipsa.Am trimis si completare la cererea de ... (vezi toată discuția)
Taxa prima inmatriculare Liviu64 Liviu64 mentionez ca masina am inscris-o in 07.06.2010 iar taxa am achitat-o in 03.06.2010 , care sunt sansele de recuperare ca am inteles ca dupa februarie 2010 este ... (vezi toată discuția)