avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa poluare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa poluare

Buna ziua.Am facut cerere de chemare in judecata a Ministerului Administaratiei Publice.Am cerut sa se judece in lipsa.Am trimis si completare la cererea de chemare in judecata,deoarece pe cerere am scris taxa de prima inmatriculare,nu taxa de poluare.A aparut pe siteul tribunalului,dupa al doilea termen,urmatoarele:Amanat pentru ca reclamanta să precizeze acţiunea în sensul dacă înţelege să cheme în judecată ca pârât Administraţia Fondului pentru Mediu , să depună copia contractului de vânzare cumpărare sau act din care să rezulte data achiziţionării autoturismului şi ţara de origine şi să facă dovada contestării contestaţiei în termenul legal.Care este procedura,in acest stadiu,de a chema Administratia Fondului pentru Mediu in judecata?Am copia dupa actul de proprietate al masini,dar in limba italkiana,iar originalul este la politie de cand am anmatriculat masina.Pot duce copia?Se vede numele si data.Imi puteti spune,va rog,cum sa motivez ca nu am contestat aceasta taxa in primele 30 zile?Am platit-o in data de 03/09/2008.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: flori73 , utilizator 15:04, 28 Octombrie 2010
Trebuie sa faceti o cerere de restiutire la institutia careia i-ati platiti taxa. Raspunsul la aceasta cerere , este in toate cazurile negativ , si acesta este actul administrativ cae trebuie contestat la instanta de contencios administrativ. Actele se depun in copie . plus traducere legalizata dupa actele masinii si dupa contractul de cumparare.
De preferat e sa aveti avocat , altfel este greu sa obtineti ceva
Multumesc.Am trecut de aceasta faza,au fost doua termene.Am depus restul actelor la dosar,numai ca eu am chemat Ministerul Finantelor in judecata.Si nu stiu cum sa formulez cererea de chemare si pentru Mediu.Motivez lipsa contestatiei cu art 10 din ord 50/2008.
Fa o precizare la cererea de chemare in judecata prin care arati ca intelegi sa chemi in judecata si Administratia Fondului pentru Mediu, avand in vedere ca aceasta este institutia care in final incaseaza sumele percepute cu titlu de taxa pe poluare. Soliciti ca cele doua institutii sa fie obligate in solidar la restituirea taxei pe poluare.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa de poluare Andreea Istrate Andreea Istrate Am platit in 2010 taxa de poluare. Am inteles ca se poate recupera integral. Care este procedura de urmat? Primul pas ar fi comunicarea unei cereri de ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru - restituire taxa poluare Raduu13 Raduu13 Buna ziua! Cat este taxa judiciara de timbru la un proces de retituire taxa poluare, 39 de lei sau 10% din valoarea taxei? Deasemenea, va rog sa ma ajutati ... (vezi toată discuția)
Taxa poluare Pilu Pilu Buna seara. As fi profund recunoscator daca mi-ar trimite cineva un model de cerere de chemare in judecata pentru restituirea taxei de poluare. Si catre cine ... (vezi toată discuția)