avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Activitate Serbu

Activitate Serbu

Bună ziua!
Situație de caz: Soțul și soția suferă un accident de circulație în urma căruia soțul decedează.
Rudele din partea soțului (mamă, frați, surori etc) nu au nicio pretenție la masa succesorală.
Ce obligații au aceștia pe linie notarială, privind dezbaterea moștenirii?
Rudele soțului nu vor (sau nu pot) să dea nicio declarație la notariat.
Vă mulțumesc anticipat!
Buna ziua!
Sunt invatator pensionar intr-un sat din judetul Vaslui. Desfasor activitatea in mod simultan pentru clasele I-a, a III a si a IV a.
La salariul cu care sunt platit (ca pensionar, la plata cu ora) nu-mi sunt platite sporurile pentru activitate simultana si pentru activitate in domeniul rural.
Este corect?
Daca nu, ce trebuie sa fac pentru a-mi recupera aceste drepturi.
Va multumesc anticipat!
Buna ziua! Prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva in 29.09.14, sunt obligat la plata sumei de 55.000 lei. Eu vreau sa fac contestatie la hotararea de executare (care cu siguranta am s-o primesc in cateva zile). In acest sens as dori sa stiu ce taxe trebuie sa platesc. Informativ am o pensie de 1021 lei
Drepturile de copyright pe diferite lucrari este marcat in felul urmator:
"copyright ˆ 2011 Editura Phantom".
Cum poate fi interpretata aceasta mentiune:
- drepturile de copyright decurg din 2011 pe perioada nelimitata;
- drepturile de copyright sunt numai pentru anul 2011;
- drepturile de copyright inceteaza in anul 2011;
sau alta formula de interpretare.
Va multumesc anticipat!

Am infiintat anul acesta in luna august o intreprindere individuala, avand ca obiect prestari servicii pentru constructii. In baza acestei intreprinderi doresc sa contractez lucrari de constructii in Italia. Eu sunt si administrator si unicul lucrator, nu am angajati. Beneficiarii cu care am luat legatura pentru contractare de lucrari imi cer formularul A1, eliberat de autoritatile din Romania. Din cate am aflat acest document se elibereaza pentru salariati detasati in tarile UE. Eu nu detasez salariati (nici nu am!), vreau sa lucrez eu. In aceasta situatie, pot sa obtin formularul A1? Da da, care sunt documentele necesare eliberarii acestui formular?
Va multumesc anticipat!
Buna ziua! Am infiintat o Intreprindere Individuala in august, anul acesta, cu sediul social in Romania, avand ca obiect de activitate prestari de servicii in domeniul constructiilor.. Deasemenea intentionez sa deschid un punt de lucru in Italia cu acelasi obiect de activitate.
Intrebare: ce documente imi sunt necesare de la institutiile din Romania (ANAF, ORC etc.) pentru deschiderea punctuli de lucru in Italia.
Va multumesc anticipat!
In calitate de parat trebuie sa depun o intampinare la actiunea deschisa de reclamant.
Daca se timbreaza si cu ce valoare, intampinarea respectiva?
In cate exemplare se depune? Suntem doi parati.
Unde se depune aceasta intampinare si care este procedura de depunere? Procesul este pe rolul judecatoriei, sectia Faliment.
Va multumesc anticipat!
Buna ziua!
Cred ca am citit cateva zeci de forumuri in care se dezbate caracterul legal sau ilegal al preluarii de materiale audio si video de pe alte site-uri, prin copierea codului "embed" si afisarea respectivelor materiale pe propriul site sau blog. Pesonal eu am intentia de a realiza un site de divertisment pe care doresc sa public materiale media de pe site-uri care pun la dispozitie acest cod de incorporat numit altfel si "embed". Din forumurile parcurse rezulta ca:
- postarea materialele prin copierea codului "embed", este legala deoarece site-ul furnizor imi pune la dispozitie acel cod de incorporat, pe care pot sa-l preiau in site-ul meu;
- postarea materialelor prin aceasta metoda, este ilegala daca nu am acordul autorului.
As dori ca prin efortul moderatorilor sa se lamureasca aceasta problema, cel putin pentru cei interesati de activitate legala pe internet.
Va multumesc anticipat!
Este vorba de: sporul de santier, sporul de subteran, sporul de noapte si sporul de vechime. Aceste solicitari le-am adresat unei altei intreprinderi unde am lucrat, de la care am primit raspuns.
Unde pot sa gasesc arhiva unei societati din Bucuresti, care dupa 1989 sa transformat in mai multe societati comerciale cu capital privat sau mixt. Am nevoie sa apelez la aceasta arhiva pentru documente ce cuprind venituri banesti netrecute in cartea de munca, documente necesare la intocmirea dosarului de pensie.