Va spun foarte pe scurt istoria: compania la care lucram mi-a spus ca vrea sa ne despartim si mi-a oferit un salariu compensatoriu. Am o hartie semnata si stampilata de catre ei care atesta ca voi primi acei bani la o data ferma. Apoi m-au rugat sa semnam un contract de cesiune de drepturi de autor pentru valoarea salariului compensatoriu ca sa plateasca taxe mai mici. Acest contract este doar semnat de catre vizat / semnat de catre departamentul financiar, fara a avea stampila firmei.
Ei au depasit termenul fixat cu 2 saptamani si acum spun ca voi primi banii in ianuarie pentru ca momentan nu au bani.
Eu nu-i mai cred si nici nu stiu cum sa procedez. Nici la telefoane si mesaje pe e-mail nu mai raspund.
Va spun foarte pe scurt istoria: compania la care lucram mi-a spus ca vrea sa ne despartim si mi-a oferit un salariu compensatoriu. Am o hartie semnata si stampilata de catre ei care atesta ca voi primi acei bani la o data ferma. Apoi m-au rugat sa semnam un contract de cesiune de drepturi de autor pentru valoarea salariului compensatoriu ca sa plateasca taxe mai mici. Acest contract este doar semnat de catre vizat / semnat de catre departamentul financiar, fara a avea stampila firmei.
Ei au depasit termenul fixat cu 2 saptamani si acum spun ca voi primi banii in ianuarie pentru ca momentan nu au bani.
Eu nu-i mai cred si nici nu stiu cum sa procedez. Nici la telefoane si mesaje pe e-mail nu mai raspund.
Directorul companiei la care lucrez mi-a comunicat verbal ca doreste incetarea relatiei de colaborare cu mine (exista CIM) fara a avea o motivare in care sa mi se reproseze nerespectarea obligatiilor care imi revin prin fisa postului.
Nu am primit nimic in scris oficial (desi mi-a promis ca-mi va trimite pe e-mail instiintarea si propunerea de desfacere a CIM), dar a anuntat colegii ca ma aflu in preaviz si mi-a transmis sa predau laptop-ul de serviciu - fara calculator eu nu mai pot lucra.
Compania nu si-a respectat niciodata oferta de angajare pe care mi-am dat acceptul cand am inceput colaborarea.
Actionarii companiei sunt recunoscuti ca se despart intr-un mod total neelegant de angajati.
Cum sa procedez ? La ce ma pot astepta ? Pot obtine compensatii ?