avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum sa actionez ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum sa actionez ?

Va spun foarte pe scurt istoria: compania la care lucram mi-a spus ca vrea sa ne despartim si mi-a oferit un salariu compensatoriu. Am o hartie semnata si stampilata de catre ei care atesta ca voi primi acei bani la o data ferma. Apoi m-au rugat sa semnam un contract de cesiune de drepturi de autor pentru valoarea salariului compensatoriu ca sa plateasca taxe mai mici. Acest contract este doar semnat de catre vizat / semnat de catre departamentul financiar, fara a avea stampila firmei.
Ei au depasit termenul fixat cu 2 saptamani si acum spun ca voi primi banii in ianuarie pentru ca momentan nu au bani.

Eu nu-i mai cred si nici nu stiu cum sa procedez. Nici la telefoane si mesaje pe e-mail nu mai raspund.

Va rog, cateva sugestii / saturi.

Multumesc,
Alex
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 16:30, 13 Noiembrie 2009
Ce continut are prima hartie (care atesta ca vei primi banii la o anume data)? Cum se numeste? Are data? De cine este semnata?
Cum a fost incetat contractul tau de munca? Cu ce art.? Cu ce data?
Ce data are contractul de dr. de autor?

In principiu, banii datorati in baza oricarui contract (fie de munca, fie de dr. de autor), ii poti cere in instanta in termen de 3 ani de la data cand trebuia sa ii primesti. Deci, poti si sa astepti pana in ianuarie, sau chiar si mai mult, pentru ca nu iti vei pierde dreptul de a cere banii in instanta.
Ultima modificare: Vineri, 13 Noiembrie 2009
smeagull, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa procedez ? AlexM101 AlexM101 Va spun foarte pe scurt istoria: compania la care lucram mi-a spus ca vrea sa ne despartim si mi-a oferit un salariu compensatoriu. Am o hartie semnata si ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu / cesiune drepturi de autor AlexM101 AlexM101 Va spun foarte pe scurt istoria: compania la care lucram mi-a spus ca vrea sa ne despartim si mi-a oferit un salariu compensatoriu. Am o hartie semnata si ... (vezi toată discuția)
Carti in format audio - drepturi de autor georgianaflorina georgianaflorina Stimati Domni, Am mare nevoie de sfaturile voastre. Sunt autoarea unor povesti pentru copii. O editura din Bucuresti imi promite de vreo 3 luni ca mi le ... (vezi toată discuția)