In anul 1943 a decedat bunicul meu (bunica decedase anterior). In 2010 s-a eliberat un titlu pe un teren pe numele bunicului. Parintii mei (fratii lor si succesorii acestora) nu se inteleg asupra impartirii terenului mostenit astfel incat s-a ajuns la notar in incercarea de a rezolva problema.
La notar ni s-a cerut certificatul de deces al bunicului pentru a putea sa dezbatem (sau sa incepem macar) succesiunea.
Dupa 8 luni de cercetari (peste tot) a fost imposibil sa gasim un document care sa confirme moartea bunicului astfel incat nu avem in acest moment certificat de deces.
In lipsa lui notarul spune ca nu poate dezbate succesiunea.
Toti stim ca bunicul a decedat in 1943 (primavara) dar nu o putem dovedi. Ce putem face ? E corect ce ne cere notarul ? Daca ar fi in viata ar avea peste 120 de ani .... dar de la parinti stim ca e decedat.
Cu aproape doua luni inainte e intrarea in faliment, asociatul unic a facut o ipoteca pentru o hala a societatii cu o alta societate (banuim ca tot el este implicat in aceasta societate) pe baza unei facturi.
Se mai poate anula acel act daca soceiattea e in faliment ? Cine o poate face ?
Va rog sa imi spuneti cum, cine si cand trebuie sa convoace adunarea generala intr-un srl? Vreau sa pun in discutie cateva chestiuni importante si ceilalti asociati ma amana de mai bine de un an.
Cum procedez ?
Sunt incidente sanctiunile din cap.4 din Legea nr.329/2009 in masura in care sunt angajat la una din institutiile bugetare ca salariat temporar al unui agent de munca temporara fiind in acelasi timp si pensionar?
multumesc de informatie dl. freelis. Ursuletroz .. informatia este corecta .. insa ceea ce ma interesa in mod concret vine de la freelis.
Multumesc amandurora deopotriva.
Se poate desface conrtactul de munca in perioada suspendarii acestuia (maternitate) in conditiile art. 86 (6) din Legea nr.85/2006? Respectiv lichidatorul poate desface contractul de munca al angajatilor in perioada in care contractul de munca este suspendat ca urmare a concediului de maternitate?
Pai, eu zic ca am raspuns de ce am ramas in pasivitate. Dar, repet>
1-Loturile desi vandute sunt si acum in posesia mea.
2-Pe aceste loturi eu am turnat doua fundatii.
3-La Primarie platesc si in prezent impozitul.
4-Nimeni nu a pretns ca teenul ar fi proprietatea lui, nici macar proprietarul intabular.
In anul 2002 am scos un extras de carte funciara pentru doua suprafete de teen alaturate pe care le aveam in proprietate.
DIn extrasul de carte funciara am constatat ca cele doua terenuri -pe care le folosesc si acum tot eu si pe care am turnat o fundatie, puturi de apa, etc- sunt de fapt vandute.
Am solicitat actele prn care s-au vandut cele doua parcele si am constatat ca cele doua parcele au fost vandute de un asa zis mandatar care ar fi primit de la mine o procura -autentica notariala- de vanzare a celor doua parcele.
Pe procura -care se sustine ca as fi dat-o eu- apare o semnatura relativ asemanatoare cu a mea, dar care nu este in mod cert semnatura mea.
Multi avocati mi-au spus sa fac plangere penala pentru fals.
Din pacate nu stiu cine mi-a falsificat semnatura,desi banuiesc cine avea interesul si in ce context s-a intamplat.
Alti avocati mi-au spus ca fapta s-a prescris si ca voi formula plangerea degeaba pentru ca se va constata fapta prescrisa.
Un alt avocat mi-a spus ca ar trebui sa fac cerere prin care instanta in temeiul art.184 c.p.c sa constate existenta falsului.
Ce sa fac ?