avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters104013

Activitate ContSters104013

Răspuns la discuția Pacaliti de o agentie
Inselaciune exista, iar eu o vad clar. Va dau un exemplu mai simplu dar de aceeasi factura: dvs. imi dati 5 lei pt care eu va promit o cafea aromata; a doua zi veniti dupa cafea insa eu va spun ca tb sa imi dati 100 lei daca vreti acea cafea aromata, altfel de suma achitata va pot da doar zat de cafea ...
In chestionarul de prezentare scrie urmatoarele: Info personale; Detalii antropometrice; Calitati; Disponibilitate; In ce domeniu v-ar placea sa activati? Bifat: Model; Figuratii: Teatru/Film. Acceptare termeni si conditii:
1. taxa de inscriere este 59,50 ron si este nereturnabila. Aceasta taxa asigura inscrisului posibilitatea de a participa la toate preselectiile organizate de agentie pe o perioada de 1 an de la data inscrierii.
2. Am luat la cunostinta tot ce scrie in chestionar si sunt de acord.
Ma indreptam catre B-dul Unirii cand am fost remarcata si oprita de o d-ra Anca, care m-a invitat la sediul agentiei mai sus mentionata, pentru a-mi prezenta o oferta de colaborare in vederea aparitiei mele in cataloagele de prezentare (reclama) a unor agentii importante, în reclame sau aparitii tv.
Ajunsa la sediu mi s-a spus ca am calitatile necesare pentru a fi model, am fost intoxicata de promisiuni de o angajata bine instruita, mi s-au facut fotografii pe un aparat digital, mi s-a completat o fisa de inscriere si mi s-a cerut o taxa de inscriere de 59,50 Ron, asigurandu-mi-se in schimbul acesteia aparitia in acele cataloage. Am achitat aceasta taxa si mi s-a spus sa revin a doua zi pentru un interviu cu directoarea acestei agentii d-ra Pavel Sandra.
A doua zi m-am prezentat la interviu unde am cunoscut-o pe directoarea escrocheriei care a inceput sa-mi spuna o alta poveste, diferita de cea anterioara, prin care mi se cerea sa achit o taxa de 184 Euro daca vreau sa beneficiez de acele aparitii in cataloagele de prezentare si de un contract pe 1 an cu agentia, sau sa achit aproximativ 300 Euro pentru un contract de 2 ani, in caz contrar voi beneficia doar de figuratie simpla. De asemenea mi s-a mai spus ca exista doua grupe, una de amatori si una de profesionisti iar in cea de amatori beneficiez doar de figuratie, pentru cealalta grupa trebuind sa achit taxele mai sus mentionate.
Am refuzat sa inchei acel contract reprosandu-I directoarei ca ma simt inselata, deoarece nu am fost informata corect in prima zi si am cerut restituirea taxei de inscriere, ceea ce mi s-a refuzat spunandu-mi-se ca am semnat un chestionar in care se precizeaza ca taxa este nereturnabila.
Credeam ca sunt indreptatita sa mi se returneze acea suma in conditiile in care agentia si-a creeat un profit pentru care nu mi-a prestat nici un fel de servicii, ci mi-a vandut niste iluzii.
Am depus si in scris cererea de restituire a taxei de inscriere primind un nr. de inregistrare, cerere la care mi s-a raspuns negativ.
In opinia dvs. este inselaciune, ma sfatuiti sa fac plangere penala impotriva lor, credeti ca reusesc sa opresc aceasta escrocherie aproape legala?
Răspuns la discuția Invinuita pe nedrept
Ea nu elibereaza chitanta, e persoana fizica si asta s-ar putea s-o afecteze.
Sora mea a inchiriat o garsoniera in regim hotelier pentru 2 zile unui cuplu. Acestia i-au achitat 160 lei (contravaloarea a 2 zile). In prima noapte ea a fost sunata de catre acestia pentru a merge la gars. si a inapoia chiria primita pe motiv ca acestia vor sa plece deoarece garsoniera "are gandaci". Sora mea le-a spus sa plece daca vor si ca se vor intalni a doua zi la ora 12,00 pentru a-i da banii inapoi. A doua zi ea s-a prezentat la gars. insa acest cuplu nu a venit si nici nu avea telefonul deschis. S-a intors acasa, normal, iar dupa-amiaza a primit mesaje de amenintare de la acel cuplu ca daca nu le inapoiaza 800de euro vor depune plangere la politie si o va purta prin instanta. S-au certat la telefon iar cuplul mincinos s-a dus la politie si a reclamat ca i-a dat surorii mele 800 de euro pentru a locui cateva luni la ea in gars. iar aceasta nu vrea sa-i returneze.
A fost si sora mea la politie, a dat declaratie ca nu este adevarata povestea.
Astazi a fost citata la politie in calitate de invinuita, citatie prin care a aflat ca are dosar penal. E incredibil, sora mea are dosar penal din cauza unei declaratii false.
Si eu caut avocat pentru efectuarea stagiaturii, am fost de asemenea admisa in Baroul Bucuresti in urma examenului, sesiunea septembrie 2009, lucrez de anul trecut la un cabinet de avocatura (la negru) insa avocata titulara nu pare dispusa sa incheie contractul de colaborare cu mine si nici sa ma invete prea multe; Acesta este nr. meu de contact, daca e cineva interesat de o stagiara : 0728.298.073
Răspuns la discuția Avocatul stagiar
D-ra Elena, epoca sclavagismului a apus de multa vreme dar unii prin "inocenta" lor aduc argumente in favoarea exploatarii omului de catre om.
Răspuns la discuția Avocatul stagiar
Normal ar fi sa fie platiti binisor (adica peste 1000 lei) avocatii stagiari, deoarece cu ei isi fac treaba avocatii maestrii, pe ei ii alearga de la 8 dimineata prin instante si arhive pana la 8 seara la birou, datorita lor isi pot lua mai multe cazuri si pot incasa mai multe onorarii. Noi stagiarii nu mai avem viata personala, suntem doar bieti stagiari, un fel de slugi si de invatat ... invatam atat cat au chef maestrii sa ne invete.
Caut materiale despre aplicarea legii mai favorabile in dreptul civil. Ma poate ajuta cineva cu o informatie?
Vreau sa fac o plangere penala impotriva expertului tehnic judiciar in cazul unei exproprieri si nu stiu catre ce organ de cercetare sa indrept sesizarea. Ma poate ajuta cineva? Va multumesc.