avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Activitate Paduraru Oana

Activitate Paduraru Oana

Răspuns la discuția Acordare spor doctorat.
va multumesc pentru raspuns!
Răspuns la discuția Acordare spor doctorat.
Nu credeti ca poate sa mi motiveze ca e in economie si management, chiar daca e strict in sanatate?
As vrea sa evit un conflict juridic prin neaprobarea acestui spor.
Va multumesc pentru raspuns.
Sunt asistenta medicala cu studii superioare si lucrez intr-un spital public. Termin si doctoratul in ”economie si management in domeniu”, adica in sanatate. Voi putea beneficia de sporul de 50% din minimul pe economie pentru doctorat? Ma gandesc ca spitalul sa nu speculeze faptul ca nu e in medicina si sa nu-l acorde. Domeniul de activitate e de fapt ”Sanatate”.
Va multumesc.
Cum pot recupera efectiv contributiile din salarii. Am obtinut deja in instanta salariile majorate actulizate si contributii aferente lor. De buna voie nu s-a dorit de angajator-un Minister. Salariile le recuperez prin executare silita. Contributiile nu se pot recupera prin executare silita. Am sesizat ANAF. Am deschis proces pentru obligarea la plata contributiilor obtinute prin sentinta. Am chemat angajatorul si ANAF ul in instanta. Rezultat. Instanta spune ca deja, prin litigiu de munca mi s-a acordat dreptul la contributii si nu pot angajatorul obliga inca odata la plata contributiilor. Sa inteleg ca pentru recuperarea contributiilor - sa se retina si sa se vireze ANAF- nu pot face nimc daca angajatorul nu o face de buna voie. Cum se poate forta retinerea acestor contributii. ANAF-ul ar trebuie sa l constranga prin diferite mijloace legislative - n o face.
Care este suma concreta(conform prevederilor legale de taxare) pe care ar cere-o un executor judecatoresc pentru a executa silit titlul executor privind reintegrarea in functia avuta anterior desfacerii unui contract de munca?
sunt in faza de executare silita a titlului executor ce prevede reintegrare, plata salariilor majorate, indexate, reactualizate. Poate legal executorul sa execute si cotributiile din salarii(CAS, CASS, somaj, etc) in numele meu(unitatea executata este un Minister), virandu-le in conturile statului, corespunzator fiecarei categorii? V-as ruga frumos, sa imi precizati si temeiul legal pentru ca Ministerul sa nu-mi faca contestatie la executare pentru retinere contributii. Daca nu este treaba executorului poate imi puteti spune cine o face?(de buna voie nu se doreste nimic, deocamdata).Cu respect.
1. Sunt in executare silita(deja am executat o anumita suma) a unei sent. privind reintegrarea in munca si acordarea salariilor majorate, reactualizate(litigiu cu un mnister). Odata cu acestea s-au acordat daune cominatorii. Debitorul face 2 contestatii la executare, a caror rezolvarea finala va mai dura. Doresc sa obtin daunele cominatorii printr-o alta actiune. Am citit si ce spune ICCJ cu privire la daunele cominatorii(tranformare in daune-interese). Am citit nenumarate spete(majoritatea pe fond funciar) dar pe litigii de munca nu am gasit deloc(nici macar in carti de specialitate). As dori, daca cineva cunoaste o astfel de speta, cum as putea sa obtin aceste daune. De mentionat ca in contestatia la executare instanta deja a aplicat amenda civila/50 lei/zi intarziere pana indeplinirea obligatiei de a face.
daca din 200 salariati dintr-o unitate, 180 sunt functionari publici, 20 contractuali si pleaca toti prin desfiintarea unitatii, vorbim de disponibilizare colectiva?
contractualii au contracte de munca si li se aplica prevederile codului muncii. Dar sunt 20. In calculul total de salariati concediati se iau si salariatii functionari publici?
Adica: din 20 contractuali pleaca 20 - nu este disponibilizare colectiva pentru ca nu exista minim 21 salariati si nu li se aplica prevederile c.c.m?
sau prin plecarea a celor putin 10% din salariatii unitatii(din totalul de 200) = disponibilizare colectiva pentru contractuali in raport de numarul total de 200?
Stiu care sunt prevederile codului muncii dar cum vedeti interpretarea ei transpusa la cazul prezentat?
Discuție preaviz
In calculul preavizului de 20 de zile lucratoare se vor scadea zilele nelucratoare impuse de legea 329/2009 pe luna decembrie(4 zile). Sau sunt considerate zile fara salar? Daca in acest timp sunt in co pot solicita intreruperea acestuia si plata ca zile neefectaute de co la incetarea c.m.-am fost luna decembrie in co si mai am o diferenta de co de vreo 10 zile in ianuarie 2010 pentru 2009. In aceasta perioada se suprapune si preavizul. Multumesc.
In cazul in care au loc disponibilizari in cadrul unei institutii publice in care sunt salariati, personal contractual(15) si functionari publici(210), nu exista contract colectiv de munca incheiat intre institutie si sindicat sau reprezentanti ai salaratilor, prevederile c.c.m. la nivel de ramura se aplica ambelor categorii de personal. Stiu ca funct. publici, cf. L188/1999 le inceteaza raporturile de servici iar personalului contractual contractul de munca.Cum se va lua in calcul numarul de salariati disponibilizati? Se iau in calcul(ca numar efectiv de salariati)pentru disponibilizarea colectiva atat numarul de functionari publici cat si personal contractual?
L188 spune ca se completeaza si cu alte dispozitii ale codului muncii si ale codului civil.Sa inteleg de aici ca prevederile prevazute in c.c.m. la nivel de ramura se aplica si ptr. functionarii publici din aceeasi institutie?
Mentionez ca in c.c.m. la nivel de ramura este trecuta si institutia noastra.