avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Activitate fdlevente

Activitate fdlevente

Buna ziua, o microintreprindere care a emis factura si nu a incasat bani, trebuie sa plateasca impozit 3%?
Discuție Plata impozit
Buna ziua, unde si cum se plateste impozit pe venit la o microintreprindere, cu ordin de plata care se complecteaza cu ajutorul programului descarcat de siteul anaf? sau este alta varianta?
Multumesc frumos pentru raspuns, domeniul principal de activitate este 4120 - lucrari de constructiia cladirilor rezidentiale si nerezidentiale, eu inteleg ca nu intra la exceptii, astept raspuns la primele doua intrebari.

Multumesc,
Buna ziua, am preluat contabilitatii a unei firma noua infiintata (03.04.2013) si am observat pe site anaf figureaza ca platitor impozit pe profit, din cate stiu toate firmele nou infiintate sunt microintreprindere cu impozit pe venit. Ma gandesc ca ar fi gresit cand a complectat D 010 la ifiintare la Registrul Comertului.
1. trebuie sa depun D 010 pt. corectare?
2. ce se intampla cu perioada respectiva? (inca nu are activitate)
Răspuns la discuția PFA si angajat - CASS
Multumesc, dar nu inteleg in decizia de impunere ce am primit de la anaf in rubrica cass de ce este 0 daca este obligatoriu plate cass, in D 220 am declarat venit estimat 500 net.
Buna seara, am infiintat un pfa in ianuarie, sunt si angajat, am primit decizia de impunere dar numai la impozit, ce se intampla cu cass? Trebuie sa depun declaratie la casa de sanatate?

Va multumesc
Buna seara, sunt economist inregistrat la registrul comertului pot sa tin contabilitate pt. pfa, ii, care depasesc cifra de afaceri 35 000 euro. Stiu ca pt. firme care depasesc cifra de afaceri 35 000 euro nu pot sa tin contabilitate.

Multumesc
Răspuns la discuția CAS II
da, dar sunt cu norma de venit ce sa estimez?
Discuție CAS II
Buna seara, sunt II cu norma de venit,(11000) am inteles ca daca am venit daca nu impozit si cass platesc, dar cum este cas? Mentionez ca nu am venit sau foarte putin 200-300 lei pe luna. Sunt obligat sa platesc cas?

Multumesc frumos,