Reprezint un ONG neinregistrat in scopuri de TVA si as vrea sa achizitionez o masina de la o pers fizica astfel inca actele de identificare ale masinii sa fie pe acest ONG.
Exista aceasta posibilitate? Care sunt procedurile pas cu pas? Din cate stiu in primul rand ar trebui sa inregistrz ONG-ul in scopuri de TVA. Cand urmeaza sa recuperez TVAul? MUltumesc!
In cazul in care veniturile din activ economice sunt mai mici de 15 000 eur, ONG-ul este scutit de la plata impoz pe profit indiferent de valoarea veniturilor scutite de la plata impoz?
Spre exemplu..daca donatiile la un ONG sunt de 100 eur , iar veniturile din activ economice sunt de 5000 eur, se datoreaza impozit pe profit?
Sunt pe punctul de a finaliza procesul de constituire al unei asociatii. In procedura de eliberare a certif de inreg fiscala trebuie completat formularul 'cod 10'- declaratia de inregistrare fiscala. In cadrul acestui formular www.anaf.ro/public/wps/portal/ANAF/AsistentaContribuabili/formulare la punctul E trebuie sa optez pt una din variantele de aplicare a TVA-ului. Din cate stiu ONG-urile sunt scutite de TVA daca cifra de afaceri este mai mica de 35.000 EUR. CUm ar trebui completat formularul?
Puteti sa ma informati cat este onorariul unui avocat pt legalizarea actului constit si al statutului pentru infiintarea unui ONG? Din cate am inteles,este mai ieftin decat la notar.
Deasemenea,este cineva (avocat) dispus sa ma ajute in aceasta problema?
La infiintarea unui ONG ,este neaparat necesar ca Actul Constitutiv al asociatiei si Statutul sa fie legalizate la notar sau este suficienta semnarea acestor 2 documente de catre membrii fondatori pe fiecare pagina?
Inca ceva..am cautat cate ceva despre cazierul fiscal si am gasit informatii contradictorii in ceea ce priveste durata de eliberare. Pe unele siteuri scrie ca se elibereaza pe loc...pe altele ca dureaza 10 zile si taxa este de 20 de lei. Pana la urma care este varianta corecta?
In cazul in care am niste sume restante la o companie de telefonie mobila si doresc sa fiu membru fondator intr-un ONG, la eliberarea cazierului fiscal , vor aparea aceste neregularitati? Poate afecta in vreun fel procesul de inffintare al ONG-ului?
Inca o intrebare :). Se va plati tot CO neefectuat pe anul in curs,respectiv 21 de zile...sau doar CO neefectuat aferent lunilor noiembrie si decembrie?
Multumesc pentru raspuns!