Am gasit ceva interesant:
Art. 62. - (1) Pensionarii de invaliditate sunt supuşi revizuirii medicale, în funcţie de afecţiune,
la intervale de 6-12 luni, până la împlinirea vârstelor standard de pensionare, la termenele stabilite de casele teritoriale de pensii.
(2) După fiecare revizuire medicul expert al asigurărilor sociale din cadrul casei teritoriale de pensii emite o nouă decizie prin care se stabileşte, după caz:
a) menţinerea în acelaşi grad de invaliditate;
b) încadrarea în alt grad de invaliditate;
c) încetarea calităţii de pensionar de invaliditate, ca urmare a redobândirii capacităţii de muncă
Dar... trecerea in aceasta pensie de boala (I,II, sau III), care este revizuita la fiecare 6-12 luni, poate atrage trecerea in rezerva din momentul incadrarii intr-un grad de invaliditate, cum a spus si
dl. peneagu ? ...
Legea 80/1995 privind statutul cadrelor militare, zice asa :
CAP. 7
Trecerea în rezerva sau direct în retragere a cadrelor militare
ART. 85
Ofiţerii, maistrii militari şi subofiterii în activitate pot fi trecuţi în rezerva sau direct în retragere, dupã caz, în urmãtoarele situaţii:
...
b) sînt clasati "inapt pentru serviciul militar" de cãtre comisiile de expertiza medico-militarã;
c) sînt clasati "apt limitat";
Deci... trecerea intr-un grad de invaliditate, atrage clasarea "inapt pentru serviciul militar" ? EU LUCREZ IN BIROU, dar tot militar sunt.
"Apt limitat" ...adica ce ? Nu inteleg la ce se refera...
AJUTOOOOOOR #-o
3. Codul muncii nu stabileste zilele de concediu medical ci OUG 158/2007.
Imi cer scuze... asa este.