avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Activitate alexandra00

Activitate alexandra00

pe perioada 2005-2006, timp de 16 luni, nici eu nici sotul meu nu am avut venit dar nici nu am fost inscrisi in programul de protectie sociala. In prezent beneficiez de pensie si am incercat sa il trec pe sotul meu care nu are venit in continuare , coasigurat, pentru a beneficia de servicii medicale.La casa de sanatate sotului meu i se cere sa plateasca contributiile pe acea perioada de 16 luni plus penalizari. Este corect, conform legii?
in conditiile in care firma la care esti angajat, nu vireaza contributiile catre somaj, atat partea salariatului cat si partea angajatorului, exista cale legala prin care salariatul sa-si vireze nominal cele doua contributii?
se poate beneficia de indemnizatie de somaj, in situatia incheierii unei conventii civile , ulterior?
contreaza nivelul indemnizatiei obtinute pe conventia civila?
Răspuns la discuția concediere
aproximativ 20 salariati , la o firma de aproximativ 600 salariati
Discuție concediere
In cazul unei concedieri prin desfiintarea locului de munca, datorita dificultatilor financiare ale firmei, as vrea sa imi spuneti unde pot citi procedura in conditiile legii si daca firma trebuie sa declare oficial dificultatea economico-financiara. Este legal ca un angajat , unic intretinator de familie sa cada sub incidenta unei astfel de masuri, in conditiile unei firme de aproximativ 600 salariati?
Răspuns la discuția deducere personala
va multumesc si v-as ruga sa aveti amabilitatea de a-mi spune ce valoare are deducerea personala cu o persoana in intretinere si daca aceasta poate fi modificata de anumite conditii. Eu personal am deducere de 310, in conditiile in care am o persoana in intretinere.
Obtinand venituri numai din salarii si neavand persoane in intretinere, mai sunt obligata sa depun declaratie de deducere personala?
La firma unde lucrez s-au distribuit formulare, specificandu-se ca trebuiesc completate indiferent daca ai sau nu persoane in intretinere, cu toate ca formularul specifica clar ca este declaratie pe proprie raspundere ca ai in intretinere persoane in intretinere.
Răspuns la discuția amenda administrativa
sau daca in acest cont se vireaza cheltuielile de judecata
Răspuns la discuția amenda administrativa
,,Contul de venituri al bugetului de stat nr. 20.07.01.03 "Taxe judiciare de timbru si alte taxe de timbru" se codifica cu codul de identificare fiscala nr. 14942091 al Oficiului National al Registrului Comertului. Platile pot fi efectuate de catre comercianti si prin transfer bancar in contul de venituri al bugetului de stat nr. 20.07.01.03 "Taxe judiciare de timbru si alte taxe de timbru", deschis pe codul de identificare ,,
Poate sa imi explice cineva la ce face referire acest cont si daca are legatura cu plata amenzii administrative?
Am primit de un an o instiintare de plata a unei amenzi administrative, unde mi se recomanda sa merg la administratia financiara si sa depun banii intr-un anumit cont.La ghiseu mi s-a comunicat ca acel cont nu corespunde cu achitarea unei astfel de amenzi.Am mers la serviciul IT din cadrul acestui serviciu si mi s-a comunicat ca nu figurez la ei cu vreun debit.Mentionez ca nu mi s-a comunicat un termen scadent de plata. Ce trebuie sa fac in aceasta situatie.