Am primit o somatie de o zi prin care mi se aduce la cunostinta ca trebuie sa platesc o suma de bani care consta din cheltuieli de judecata stabilite in baza unei ordonante presedentiale (pentru care executorul a obtinut incuviintarea instantei) si din cheltuieli stabilite in baza unui alt proces verbal de cheltuieli, emis de un alt executor, in cadrul altui dosar de executare (pentru care nu a obtinut incuviintarea instantei). Mentionez faptul ca o parte din cheltuielile mentionate in primul proces verbal de executare nu au fost inaintate de creditori.
Cum poate un executor sa incerce executarea unor cheltuieli nascute intr-un alt dosar executional?? Art. 371 ind. 7 alin. 2 C.pr.civ. mentioneaza ca, daca creditorul renunta la executare nu mai poate pretinde plata cheltuielilor de executare avansate.
dl. Tudor Valeriu a spus: "salariatul plateste CAS, CASS si impozit si NU plateste somaj".
Acest raspuns al dvs. l-am mai gasit in alte spete de pe forum si l-am folosit in cadrul concedierii colective pe care am avut-o, insa auditorul firmei imi arata acel art. 257 alin. 6 din legea asigurarilor sociale de sanatate si imi spune ca nu trebuia sa retinem dinn salariile compensatorii cei 5,5%.
Asadar, tinand cont de prevederile art. mentionat anterior considerati ca trebuie retinut CASS-ul??
Buna ziua. Am o dilema in legatura cu contributiile care trebuie platite asupra salariilor compensatorii acordate ca urmare a unei disponibilizari colective, salarii prevazute in CCM pe unitate.
In ceea ce priveste somajul mi-e clar - Legea 76/2002 prevede clar ca nu se datoreaza contributia de somaj asupra salariilor compensatorii.
Verificand raspunsurile date de consultantii Avocatnet pe aceasta tema, am gasit opinii potrivit carora pentru angajat se datoreaza doar CAS, sanatatea si impozitul confrom Codului Fiscal.
Dar, in temeiul prevederilor art. 257 alin. 6 din Legea nr. 95/2006 privind asigurarile sociale de sanatate, gasesc ca NU se datoreaza aceasta contributie asupra "sumelor acordate in momentul disponibilizarii (...) sau salariilor compensatorii."
Deci, in concluzie, se retine si vireaza contributia de asigurari de sanatate pentru angajat calculata la salariile compensatorii primite sau nu?
Atunci cum se explica faptul ca inspectorii de la ITM avizeaza un cim in care, de exemplu, durata preavizului in cazul concedierii e de 15 zile lucratoare, in masura in care in CCM la nivel national e de 20 de zile lucratoare?
In ce masura sunt aplicabile prevederile CCM la nivel national unui angajator care are un singur angajat, iar in CIM semnat cu acesta nu este mentionat expres ca sunt aplicabile prevederile CCM la nivel national?
Va rog sa ma lamuriti cu urmatorul aspect:
daca apartin unei minoritati religioase (sunt musulman), de cate zile libere beneficiez: sunt liber si de sarbatorile religioase ortodoxe si primesc in plus cate 2 zile libere pentru sarbatorile religioase caracteristice ritului meu?