avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Activitate madalina bobeica

Activitate madalina bobeica

Buna seara,

În cazul comerțului de întâmpinare este posibil ca primaria sa dea acordul comerciantului care are autorizația de comert de întâmpinare să subinchirieze o parte dintr - o terasa unui alt comerciant?

Persoana care are această autorizație spune că primaria nu subinchirieze singura modalitate acceptată fiind încheierea unui acord de parteneriat.

Multumesc!
Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie:

- defunctul cetatean strain a detinut parti sociale intr - un SRL din Romania pe care nu le - a nominalizat in testament in vederea dobandirii acestora de catre unicul mostenitor (sotia acestuia);

- in actul constitutiv al societatii din Romania (in care defunctul a detinut parti sociale) se mentioneaza clauza continuarii societatii cu mostenitori daca acestia sunt de acord;

- mostenitorul defunctului nu doreste sa dobandeasca calitatea de asociat in societate;

- societatea in afara de asociatul decedat mai are un asociat;

- se doreste demararea procedurii la ONRC pentru ca societatea sa ramana cu asociat unic.

In aceasta situatie cum trebuie procedat pentru ca la ONRC se solicita certificatul de mostenitor.

Va multumesc!
Buna ziua,

Va supun atentiei urmatoarea speta;

O persoana este sanctionata de catre agentul de politie pentru ca a circulat pe DN 1 B (ruta Ploiesti - Mizil - Buzau) cu 102 km la ora.

Persoanei in discutie i - a fost intocmit un proces - verbal pe care agentul constatator l - a datat in mod eronat, trecand o cu totul alta data decat cea in care a fost savarsita contraventia.

Pentru acest motiv persoana in discutie a formulat plangere contraventionala pe care a depus - o pe rolul Judecatoriei Buzau.

De la momentul inregistrarii plangerii pe rolul Judecatoriei Ploiesti (06.03.2023) , persoana in discutie nu a primit de la instanta citatie pentru a stii cand sa se infatiseze in instanta. A fost urmarit portalul pe tot parcursul lunii martie, fara a se publica insa pe acesta niciun termen de judecata.

Intr -un final pe portal apare ca si termen de judecata (cu solutie pronuntata tot in aceeasi zi) data de 03.04.2023.

La acest termen din 03.04.2023 i se anuleaza persoanei in discutie cererea, cu posibilitatea ca aceasta in termen de 15 zile de la comunicarea incheierii sa poata formula cerere de reexaminare.

Nici aceasta incheiere nu a fost comunicata de catre instanta persoanei in cauza, De asemenea persoana in cauza nici nu cunoaste motivul pentru care cererea sa a fost anulata.

Mai mult decat atat in data de 04.01.2024, persoana in discutie primeste o somatie insotita de titlu executoriu pentru plata sumei de 1000 lei in baza procesului verbal de contraventie emis la vreme respectiva pe numele sau de catre organul constatator.

Fata de toate aceste aspecte as dori sa stiu daca persoana in cauza isi poate intemeia contestatia la executare invocand faptul ca instanta de judecata nu i - a respectat dreptul de a participa la proces in mod echitabil prin simplul fapt ca nu i - au fost comunicate citatia, incheierea de anulare a cererii, totodata nedandu - i - se dreptul de a invoca probe in apararea sa.

Mai mult decat atat persoana in discutie nu se afla in localitatea in care organul de politie a afirmat ca a condus cu viteza de 102 km la ora.

De aceea daca ar fi avut posibilitatea sa se infatiseze in instanta ar fi cerut fara doar si poate prezentarea imaginilor de pe radar pentru a se putea demonstra daca se afla sau nu in acea localitate si daca a savarsit fapta contraventionala pentru care este amendat.

Va multumesc!

Buna seara,

Este gresit dacă pentru o societate cu activitate principală pe cod CAEN 8710 (activități ale centrelor de îngrijire medicala) toate documentele privind negocierea colectivă au fost întocmite la nivel de unitate iar nu la nivel de sector de activitate?

Trebuiesc modificate toate documentele cu mențiunea la nivel de sector de activitate, la fel si contractul colectiv de munca?

Multumesc!
Multumesc!
Buna ziua,

Intre timp situatia s - a schimbat in sensul ca mostenitorul nu vrea sa preia calitatea de asociat.

Astfel societatea va ramane cu asociat unic, urmand sa se modifice actul constitutiv in acest sens, sa se reduca capitalul social proportional cu valoarea partilor sociale platite mostenitorului.

Ce as dori sa stiu este in cat timp trebuie platita c/val partilor sociale catre mostenitor. Se poate stabili in certificatul de mostenitori in 1, 2 ani

Ce as mai dori este daca ma puteti ajuta cu un model de asemenea AGA.

Multumesc!
Buna ziua,

Am si eu nevoie de o confirmare sau infirmare asupra urmatorului aspect;

- documentele care se depun la ITM in spatele CCM se depun in original sau in copie.
Ma refer la procesul verbal de alegere a reprezentantilor salariatilor, procese verbale sedinte, liste prezenta, imputerniciri, convocari, etc.

Multumesc!
Dar cu un model de aga ma puteti ajuta?
Multumesc!
Buna ziua,

As dori daca puteti sa ma ajutati cu un model de hotărâre a asociaţilor din care rezultă acordul de continuare cu moştenitorii si de transmitere a partilor sociale catre acestia.

De asemenea va rog sa imi spuneti daca exista testament din care rezulta ca exista un mostenitor unic al defunctului mai este nevoie si de certificatul de mostenitor? Am vazut ca la ONRC se solicita si acest certificat.

Multumesc!