avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Activitate AntiKap

Activitate AntiKap

Bună ziua,

Nu, nu am apucat să plătesc amenda. :)

pe unele saituri se specifica sume de 0,15 lei, 1 leu... De-asta spuneam că sunt ridicole, doar timpul și alergătura costă mai mult.

În articolul din linkul dumneavoastră nu se precizează unde se achită taxa de 20 de lei. La Trezorerie?..
Mai e nevoie și de o taxă diferită pentru eliberarea certificatului de grefă pentru recuperarea permisului?

Mulțumesc!
Multumesc pentru urare. :)

Am citit ce am gasit despre cazul Anghel vs Romania, dar mi se pare destul de alambicat. Pe scurt, pentru un proces echitabil judecatorul ar fi obligat sa plece de la prezumtia de nevinovatie a "contravenientului" si sa solicite politiei prezentarea dovezilor care sustin contraventia? Ar fi ceva ....

Amenda trebuie platita in termen de 48 de ore pentru a beneficia de injumatatirea ei chiar daca eu contest sanctiunea la judecatorie? Sau intreaga sanctiune se suspenda odata cu eliberarea certificatului de grefa?

Am vazut ca sunt niste taxe ridicole de plata pentru certificatul de grefa. Astea se platesc la trezorerie??

Inca o data, multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra si imi cer scuze pentru abundenta intrebarilor.
Ieri seară mi-a fost suspendat permisul de conducere pe termen de 90 de zile fara drept de conducere si cu o amenda de 940 lei pe motiv ca as fi trecut linia de cale ferata ignorand semnalele acustice si luminoase.

In realitate, semnalele acustic și luminos au pornit cand eu ma aflam deja PE CALEA FERATA si nicidecum inainte de a trece. Politistii erau situati intr-un loc FARA VIZIBILITATE , dupa o masina. Cel mult au putut banui , suspiciona ca ca am trecut dupa pornirea semnalelor respective. Mentionez ca am fost insotit de sotia mea, care este trecuta ca insotitor si martor in procesul verbal.

Am mare nevoie de permis in aceasta perioada pentru ca sotia este insarcinata in luna a noua si...va dati seama cat avem de umblat.

Care sunt sansele de a-mi recupera permisul? Pot macar sa aman suspendarea permisului? Daca nu se plateste amenda, se poate ridica permisul:?

Multumesc anticipat pentru timpul acordat.
Bună ziua,

Am o mică livadă de meri si as dori sa produc din mere cidru. Ce fel de autorizatii sunt necesare? Trebuie platite accize? E nevoie sa ma inregistrez (dupa constituirea firmei) la o autoritate care supravegheaza producerea bauturilor alcoolice?
Răspuns la discuția salarii compensatorii
Acum am o alta problema. Patronul mi-a spus ca nu imi va elibera niciun act pana nu semnez ca nu mai am de primit niciun ban de la unitate. Chiar nu exista nicio institutie a statului care sa actioneze mai rapid decat o instanta judecatoreasca si care sa il oblige sa imi elibereze actele? (Pentru ca banuiesc ca preavizul nu este de-ajuns pt a-mi introduce actele de somaj / cartea de munca o voi scoate direct de la fortele de munca)
Inca o data , va multumesc ff mult.
Răspuns la discuția salarii compensatorii
Tocmai am vorbit cu patronul la telefon si mi-a spus ca restul de bani o sa mi dea la salariul din data de 27 noiembrie, nu si salariul compensatoriu.
In cererea ce o voi face as vrea sa stipulez articolul de lege care imi da dreptul la un salariu compensatoriu, de asemenea as vrea sa stiu ce acte mai trebuie sa primesc de la firma.
Răspuns la discuția salarii compensatorii
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Acum am punctual urmatoarele intrebari?
Preavizul mi-a expirat in data de 3 noiembrie. Patronul mi-a spus ca imi da banii in ziua de salariu, pe 12. Am primit o parte din bani, insa nu toti, iar salariul compensatoriu refuza sa mi-l dea.X-(
Cand trebuie sa imi dea patronul toti banii? In ziua de lichidare? (3 noiembrie) Cat timp are sa imi dea toti banii si actele de lichidare?
Va multumesc inca o data pentru amabilitate. :)
Răspuns la discuția salarii compensatorii
Buna ziua,
Am lucrat timp de un an si 7 luni la aceeasi firma, acum am fost disponibilizat conform art 65, desfiintarea postului. Firma este nevoita sa imi plateasca salariu compensatoriu? Ce fac daca patronul nu vrea sa imi plateasca salarii compensatorii?
Multumesc.
Va multumesc mult tuturor!!! =D>
De-abia astept intalnirea de luni. :P Desi, nu ma astept sa cedeze usor. Lacomia i-a luat mintile...
Spor la treaba tuturor!
Astazi am primit salariul si patronul nu mi-a platit 3 zile de concediu medical X-( pentru ca, spunea el, CAS nu remunereaza concediul medical sub 4 zile?! Mi se pare dubios... Puteti sa imi spuneti daca e adevarat? daca nu e adevarat as vrea sa ii pot da un raspuns luni, cu o trimitere la articolul de lege etc...
Va multumesc.