Buna ziua!
Sunt in urmatoarea situatie - am deschis PFL (activitate independenta) la sfarsitul lunii iulie 2015; pe luna iulie nu am avut incasari, dar am avut cheltuieli deductibile.
Intrebarea mea este daca pentru calcularea venitului anual net raportat la numarul lunilor de activitate din cursul anului se va lua in considerare si luna iulie.
Buna ziua!
Modificarile prevazute in Legea nr. 187/2015 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 6/2015 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal interzic / fac imposibil unui medic (specialitate paraclinica) sa profeseze ca PF?
Dupa o vizita la ANAF doamna de la ghiseu asta mi-a dat de inteles...
Exista noi reglementati conform carora spitalele nu vor mai avea voie sa incheie contracte cu PF si vor fi nevoite sa le faca acestora contracte de munca?
Va multumesc!
Multumesc pentru raspuns!
Ma interesa indeosebi daca dupa ce imi reiau activitatea dupa concediul de maternitate imi pot lua ulterior concediu de crestere al copilului.
Buna ziua!
Sunt medic rezident in ultimul an si in octombrie urmeaza sa nasc.
As vrea sa stiu daca legislatia permite ca dupa perioada de concediu medical sa ma intorc sa imi termin rezidentiatul (cele 2-3 luni care raman) si dupa aceasta perioada sa imi iau concediu pentru cresterea copilului pentru un an.
Multumesc!
Va multumesc pentru raspuns.
Calculul s-a facut intr-adevar conform legii...principiul lasa de dorit. Aplicarea acestei legi dezavantajeaza pe toata lumea si in aparenta marire a venitului intervine o micsorare pe de alta parte. Ma mira faptul ca acest lucru nu a fost precizat si nici nu a fost mediatizat.
Buna ziua!
Cresterea salariala promisa (15%) a salariului bugetarilor s-a facut prin scaderea salariului de incadrare.
Este vorba de Spitalul Judetian de Urgente Sf. Spriridon din Iasi.Astfel pentru un asistent medical principal cu 20 de ani vechime avem de-a face cu urmatoarea situatie:
decembrie 2010:
Salariu de incadrare: 1368 lei
Spor vechime (25%): 342 lei
Spor preventie: 150 lei
Prima de stabilitate lunara: 123 lei
SALARIU BAZA 2010: 1983 lei
Spor 13G(20%): 274 lei
TVR 100%: 2257 lei
TVR 25%: 565 lei
VENIT BRUT 75%:1692 lei
Dupa impozitare: SALAR NET: 1189 lei
IANUARIE 2011:
Salariu de incadrare: 1180 lei
Spor vechime (25%): 295 lei
Spor preventie: 130 lei
Prima de stabilitate lunara: 106 lei
SALARIU BAZA 2011: 1712 lei
Spor 13G(20%): 236 lei
VENIT BRUT 1948:1692 lei
Dupa impozitare: SALAR NET: 1281 lei
Medic primar 20 de ani vechime:
decembrie 2010:
Salariu de incadrare: 2199 lei
Spor vechime (25%): 550lei
Spor preventie: 242 lei
Prima de stabilitate lunara: 263 lei
SALARIU BAZA 2010: 3254 lei
Spor 13G(20%): 220lei
Spor 13B (10%): 440lei
TVR 100%: 3914 lei
TVR 25%: 979 lei
VENIT BRUT 75%:2935 lei
Dupa impozitare: SALAR NET: 2031 lei
IANUARIE 2011:
Salariu de incadrare: 1889 lei
Spor vechime (25%): 475lei
Spor preventie: 209 lei
Prima de stabilitate lunara: 226 lei
SALARIU BAZA 2011: 2808 lei
Spor 13G(20%): 380 lei
Spor 13B (10%): 190 lei
VENIT BRUT :3378 lei
Dupa impozitare: SALAR NET: 2261 lei
Intrebarea mea este daca a fost legala aceasta modificare prin care se scade salariul de incadrare si care in mod evident va afecta pensia. Precizez ca in cadrul altor spitale nu s-a produs aceasta modificare.
Va multumesc.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Inca o intrebare: confirmarea in rezidentiat (incepand cu luna ianuarie 2010) anuleaza dreptul la indemnizatia de somaj pe luna decembrie? Precizez ca am fost luata in evidenta in termenul le 60 de zile de la terminarea studiilor (licenta in septembrie 2009).
Ma intereseaza daca AJOFM-urile beneficiaza de autonomie teritoriala (unele judete acorda indemnizatia de somaj rezidentilor si implicit acestia ar putea beneficia de prima de instalare, altele nu).
Multumesc!
Va multumesc mult pentru raspunsuri. :)
Am fost astazi la AJOFM Iasi, localitatea de care apartin. Doamnele de acolo m-am luat in evidenta ca absolvent in cautarea unui loc de munca, dar mi-au spus ca, in calitate de absolvent de medicina generala nu am dreptul la indemnizatia de somaj. si am intrebat de ce...mi-au spus ca asa au primit o directiva...nu stiu ce sa mai cred...o colega a fost si ea in Roman, judetul Neamt. Ei i-au spus ca poate primi indemnizatie pe luna decembrie si sa intre in rezidentiat din somaj. E o alta poveste din sirul lung ETERNA SI FASCINANTA ROMANIE?:O