avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu pentru cresterea copilului

Buna ziua!
Sunt medic rezident in ultimul an si in octombrie urmeaza sa nasc.
As vrea sa stiu daca legislatia permite ca dupa perioada de concediu medical sa ma intorc sa imi termin rezidentiatul (cele 2-3 luni care raman) si dupa aceasta perioada sa imi iau concediu pentru cresterea copilului pentru un an.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mirelaiordache , utilizator 15:34, 10 Iulie 2014
1. Dupa terminarea concediului de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie) puteti sa reluati activitatea de rezidentiat.

2. Concediu crestere copil (CCC) se acorda numai la cererea dvs. si puteti sa optati pentru una din cele doua variante posibile:
- CCC pana la implinirea varstei de 1 an a copilului;
- CCC pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului.
Multumesc pentru raspuns!

Ma interesa indeosebi daca dupa ce imi reiau activitatea dupa concediul de maternitate imi pot lua ulterior concediu de crestere al copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare concediu de crestere a copilului PaulHorotan PaulHorotan Buna ziua Numele meu este Raluca Horotan si sunt medic rezident specialitatea radiologie si imagistica medicala. M-am angajat in 1 ianuarie 2013, iar din 19 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc alinadinca alinadinca buna ziua, as vrea sa stiu daca indemnizatia se plateste de la terminarea concediului postnatal sau de la data depunerii dosarului, a durat mai mult decat ma ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate maria_2012 maria_2012 Buna ziua. As dori sa stiu daca dupa 3 luni imi reiau activitatea din concediu de maternitate, dupa alte 3 luni imi pot relua iar concediu de maternitate pana ... (vezi toată discuția)