Buna ziua!
Sunt in urmatoarea situatie - am deschis PFL (activitate independenta) la sfarsitul lunii iulie 2015; pe luna iulie nu am avut incasari, dar am avut cheltuieli deductibile.
Intrebarea mea este daca pentru calcularea venitului anual net raportat la numarul lunilor de activitate din cursul anului se va lua in considerare si luna iulie.
Da, se ia in calcul si acea luna. Nu conteaza ca ati incasat sau nu. Si simplul fapt ca ati facut niste plati pe pfa si e deajuns. Singura posibilitate ca o perioada sa nu fie luata in calcul e de a depune cerere de suspendare a activitatii la registrul comertului si la finante. Deasemenea si in luna in care nu aveti nici macar o plata, daca stati asa in ideea ca va vor pasui si nu mergeti la registrul comertului si finante sa anuntati, e tot perioada pentru care trebuie sa platiti contributii la sanatate si pensie.
Pfa
popalucian
Bună ziua. În anul 2023 am fost angajat part-time 2h ca și livrator food. Am fost înștiințat de către firma ca de la 01.01.2023 ca să putem continua ... (vezi toată discuția)
Srl sau pfa
Mira68
Buna ziua
Patronul la care lucreaza nora mea i-a sugerat/ordonat sa treaca pe SRL sau PFA. Nu stim mare lucru despre ce implica aceasta organizare, asa ca ... (vezi toată discuția)