multumesc
problema e ca eu inregistrez cererile de orice fel, dar desi mi am inregistrat cererile de concediu de nenumarate ori, directorul refuza sa scrie rezolutia pe ele..nu vrea sa mi scrie nimic pe cerere, nici ca se aproba, nici ca nu se aproba. cum am spus, refuzul e doar verbal, iar cererea ramane fara rezolutie, aruncata intr-un sertar la contabilitate sau resures umane..ce sa fac?!cu cine sa vorbesc?!
buna ziua
lucrez intr-o institutie de stat, dar nu sunt functionar public.
am o problema cu concediul legal de odihna. mai am cateva zile -vreo 5-de anul trecut 2010, dar sefii mei refuza sa mi le acorde, fara nici un motiv concret, si refuza sa mi scrie pe cererea de concediu ca mi se refuza.. cand cer zile libere mi se raspunde de fiecare data ca nu se poate, ca poate vine vreo adresa si nu are cine sa o redacteze. oficial nu are cine sa ma inlocuiasca, neoficial ar putea sa ma inlocuiasca contabila cand lipsesc, ptr ca pe mine ma obliga sa fac anumite lucruri in locul ei cand ea e in concediu de odihna (fac anumite lucruri care nu mi intra in atributii si nici pregatire). am avut o problema medicala ptr care am primit doua zile concediu medical,mai am nevoie de inca cateva zile libere pentru niste investigatii medicale.. ce sa fac sa primesc zilele de concediu care mi au ramas din 2010?!!
va rog dati mi un sfat!!#-o
buna ziua
va rog sa ma ajutati sa inteleg daca se poate in ce mod si in ce conditii se aplica legea 118/2010
"Cuantumul brut al salariilor.....stabilite in conformitate cu prevederile Legii-cadru nr. 330/2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si ale Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 1/2010 privind unele masuri de reincadrare in functii a unor categorii de personal din sectorul bugetar si stabilirea salariilor acestora, precum si alte masuri in domeniul bugetar, se diminueaza cu 25%."
eu inteleg dupa cum scrie aici ca, doar in cazul in care a fost aplicata legea 330/2009 (daca mi s-ar fi facut reincadrarea in functie si bineinteles as mai fi castigat ceva bani la salar) trebuie sa se aplice acum legea 118.
intrebarea mea e urmatoarea: in cazul in care nu a fost aplicata legea 330 din cauza ca s-a facut o greseala de interpretare in contabilitate si RU, legea 118 se aplica in aceleasi conditii? adica daca castig un salar net de 614 ron (aici intra doar sporul de vechime, nu primesc alte sporuri) - 25% e legal sa primesc in jur de 400 ron?? si venitul minim garantat?!! nu trebuia aplicata legea 330 ca sa se poata aplica 118?!!
sunt bugetar, nu functionar public .
buna ziua
ma poate ajuta cineva cu niste informatii referitoare la legislatia antidoping?!!!
as vrea sa stiu care este termenul legal in care agentia nationala antidoping se poate incadra pentru a da raspuns la testele antidoping efectuate. mai concret: un sportiv face test antidoping, dar dupa 30 si ceva de zile, anad nu a comunicat inca rezultatele testelor federatiei respective, si nici sportivului implicat
va rog!!! nu gasesc unde scrie in ce termen se poate da raspuns legal
buna ziua. va rog!! am nevoie de un sfat din nou
am fost convocati la sedinta unde ni s-a adus oficial la cunostinta ca ne vom lua patru zile libere neplatite, in baza unei decizii date de director care suna cam asa:"
1. Conform Legii Nr. 329 / 2009, privind masurile de reducere a cheltuielilor de personal din sistemul bugetar, incepand cu data de 17.11.2009 se reduce programul de lucru pentru toti salariatii dupa cum urmeaza:
- pentru luna noiembrie se acorda cate patru zile de concediu fara plata;
- pentru luna decembrie in perioada 02-23.12.2009, programul de lucru va fi de 6 ore pe zi, de regula intre ora 08.00 – 14.30;
- in cadrul sectiilor sau serviciilor, in aceasta perioada se va asigura continuitatea astfel incat sa nu afecteze buna desfasurare a obiectului si scopului institutiei
- fiecare salariat isi va exprima in scris optiunea privind noul program de lucru;
2. Cu ducerea la îndeplinire a prezentei decizii se însărcinează:
a) dirsectorul coordonator adjunct
b) serviciul contabilitate
3. Prezenta se comunică tuturor salariatilor care vor lua la cunostiinta pe baza de semnatura conform anexei, in cadrul sedintei de lucru care va avea loc in data de 17.11.2009, ora 10.00." dupa care iurmeaza anexa cu semnaturile si planificarea zilelor libere
urma sa ma conformez, dar am fost informata ca zilele libere vor fi doar pe hartie, si ca oricum o sa vin la lucru, deoarece aceeasi lege spune ca trebuie sa se asigure continuitatea...
acum nu mai stiu ce sa fac..bani sa-i dau in judecata daca vin la lucru si nu sunt platita nu am, pentru ca cu aplicarea de 15% salariul meu va fi in jur de 450 ron.
daca imi iau totusi liber desi directorul doreste sa vin la lucru chiar daca nu voi fi platita, si mi se va spune ca respectiva hartie a fost doar de forma, legal mi se poate face ceva?
in timpul anului cand plec in concediu legal exista o persoana care imi tine locul, iar cand pleaca ea, ii tin eu locul
am aceeasi problema cu legea 329, doar ca tocmai am fost informata ca desi voi semna la primirea deciziei directorului, desi mi se va diminua salariu, ma vor obliga sa vin la lucru. este posibil asa ceva?!va rog sa ma ajutati. nu stiu cum sa procedez: sa semnez hartia prin care sunt informata ca voi fi libera 4 zile? si daca stau acasa desi imi vor spune sa vin la lucru in cele patru zile pot fi sanctionata in vreun fel ?
am uitat sa mentionez ca cele patru zile nu mi se vor plati. ma poate obliga cineva sa lucrez gratis?
am aceeasi problema cu legea 329, doar ca tocmai am fost informata ca desi voi semna la primirea deciziei directorului, desi mi se va diminua salariu, ma vor obliga sa vin la lucru. este posibil asa ceva?!va rog sa ma ajutati. nu stiu cum sa procedez: sa semnez hartia prin care sunt informata ca voi fi libera 4 zile? si daca stau acasa desi imi vor spune sa vin la lucru in cele patru zile pot fi sanctionata in vreun fel ?
multumesc!
dar daca in fisa postului nu scrie concret ca trebuie sa particip la scrierea si editarea cartilor si daca ceea ce fac se incadreaza in orarul normal de lucru, as putea sa cer plata suplimentara pentru munca depusa tinand cont de faptul ca mi se va da un termen de finalizare?!!
buna ziua!
lucrez intr-o institutie de stat pe post de secretara. zilele trecute, seful meu m-a informat ca vom incepe sa scriem o carte care se va refei la activitatea desfasurata in institutie, in cadrul unei sectii. intrebarea mea este, daca refuz sa colaborez in cazul in care nu voi fi platita suplimentar m-ar putea penaliza sau desface contractul de munca?! mentionez ca in fisa postului la atributii nu scrie ca trebuie sa fiu si autor, scrie doar "Execută orice altă sarcina de serviciu primită din partea conducerii"