avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata

referitor la legea 329/2009 am primit din partea angajatorului o nota scrisa prin care ni se ofera 2 alternative:1.concediu fara plata 3 zile in luna noiembrie si 3 zile in decembrie.
2.venit la lucru si diminuarea cu 15% a salarului.
art.10 alin4 precizeaza la un momendat ca nr.de zile sanu fie mai mult de 4 intr-o luna,iar diminuarea salariului sa nu depaseasca nivelul de 15.5%.
Asta inseamna ca stam acasa sini se reduce salarul cu maxim 15.5% sau cum vrea angajatorul nostru venim la lucru si ne taie 15%din salar.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 09:04, 20 Noiembrie 2009
Legea prebvede modalitati alternative cu scop de a reduce cheltueilile cu pina la 15,5% daca vi se reduce salariul este mai putin avantajos ca sa stati acasa un numar de zile edesi efectul este acelasi, oricum trebuie consimtamintul dv. pentru orice alternativa
Ce se intampla cu spitalele?!
Pentru a evita lasarea pacientilor in paturi fara ingrijiri medicale, conducatorul va dispune o singura zi concediu fara plata! Va face aplicare alin. 4 din art. 10. Nu se depaseste nici pragul de 15.5%! =D>
Dar, toate unitatile bugetare finantate din venituri proprii vor retine acesti bani tot in contul lor si tot pentru plata salariilor in 2010! :P Deci, unde e MAREA economie?
am aceeasi problema cu legea 329, doar ca tocmai am fost informata ca desi voi semna la primirea deciziei directorului, desi mi se va diminua salariu, ma vor obliga sa vin la lucru. este posibil asa ceva?!va rog sa ma ajutati. nu stiu cum sa procedez: sa semnez hartia prin care sunt informata ca voi fi libera 4 zile? si daca stau acasa desi imi vor spune sa vin la lucru in cele patru zile pot fi sanctionata in vreun fel ?
Ganusha a scris:

am aceeasi problema cu legea 329, doar ca tocmai am fost informata ca desi voi semna la primirea deciziei directorului, desi mi se va diminua salariu, ma vor obliga sa vin la lucru. este posibil asa ceva?!va rog sa ma ajutati. nu stiu cum sa procedez: sa semnez hartia prin care sunt informata ca voi fi libera 4 zile? si daca stau acasa desi imi vor spune sa vin la lucru in cele patru zile pot fi sanctionata in vreun fel ?
am uitat sa mentionez ca cele patru zile nu mi se vor plati. ma poate obliga cineva sa lucrez gratis?

nu

Alte discuții în legătură

Rog urgent lamurire ContSters23466 ContSters23466 lucrez in sistemul sanitar de stat. menagerul ne-a solicitat sa semnam o varianta pentru reducerea cheltuielilor conform legii 329/2009. nu am semnat nici o ... (vezi toată discuția)
concediu fara plata(legea 329/2009)=penalizari sau mai puþine ore lucrate?! Magda74 Magda74 Vă rog frumos să mă lămuriţi dacă este corect ca pe fluturaşul din luna noiembrie (invatamant) sa-mi treacă cu 26 de ore lucrate mai putin(cu toate ca ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata-hotarare de guvern DELIA DELEANU DELIA DELEANU Buna ziua.Daca sot si sotie sunt bugetari,sunt nevoiti amandoi sa plece in cele 10 zile de concediu fara plata?Multumesc. (vezi toată discuția)