avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata

referitor la legea 329/2009 am primit din partea angajatorului o nota scrisa prin care ni se ofera 2 alternative:1.concediu fara plata 3 zile in luna noiembrie si 3 zile in decembrie.
2.venit la lucru si diminuarea cu 15% a salarului.
art.10 alin4 precizeaza la un momendat ca nr.de zile sanu fie mai mult de 4 intr-o luna,iar diminuarea salariului sa nu depaseasca nivelul de 15.5%.
Asta inseamna ca stam acasa sini se reduce salarul cu maxim 15.5% sau cum vrea angajatorul nostru venim la lucru si ne taie 15%din salar.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 09:04, 20 Noiembrie 2009
In temeiul art 54 din Codul Muncii trebuie sa existe o cerere facuta de dvs pentru concediu fara plata.
Sesizati Inspectia Muncii.
Daca sunteti bugetar, cred ca sesizarea inspectiei muncii e o gluma#-o
Acelesi subiect e dezbatut si in sectiunea dedicata functionarilor publici.
Patronul la care lucrez are relatii la toate punctele de control... Au mai fost persoane care au vrut sa il reclame, insa nu au rezolvat nimic, tocmai din aceasta cauza... Oricum am sa incerc aceasta varianta.
Nu toti inspectorii de la Inspectia Muncii pot fi cumparati asa ca merita sa incercati.
Nu uitati ca pentru litigiile de munca exista si instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog urgent lamurire ContSters23466 ContSters23466 lucrez in sistemul sanitar de stat. menagerul ne-a solicitat sa semnam o varianta pentru reducerea cheltuielilor conform legii 329/2009. nu am semnat nici o ... (vezi toată discuția)
concediu fara plata(legea 329/2009)=penalizari sau mai puþine ore lucrate?! Magda74 Magda74 Vă rog frumos să mă lămuriţi dacă este corect ca pe fluturaşul din luna noiembrie (invatamant) sa-mi treacă cu 26 de ore lucrate mai putin(cu toate ca ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata-hotarare de guvern DELIA DELEANU DELIA DELEANU Buna ziua.Daca sot si sotie sunt bugetari,sunt nevoiti amandoi sa plece in cele 10 zile de concediu fara plata?Multumesc. (vezi toată discuția)