buna ziua
lucrez intr-o institutie de stat, dar nu sunt functionar public.
am o problema cu concediul legal de odihna. mai am cateva zile -vreo 5-de anul trecut 2010, dar sefii mei refuza sa mi le acorde, fara nici un motiv concret, si refuza sa mi scrie pe cererea de concediu ca mi se refuza.. cand cer zile libere mi se raspunde de fiecare data ca nu se poate, ca poate vine vreo adresa si nu are cine sa o redacteze. oficial nu are cine sa ma inlocuiasca, neoficial ar putea sa ma inlocuiasca contabila cand lipsesc, ptr ca pe mine ma obliga sa fac anumite lucruri in locul ei cand ea e in concediu de odihna (fac anumite lucruri care nu mi intra in atributii si nici pregatire). am avut o problema medicala ptr care am primit doua zile concediu medical,mai am nevoie de inca cateva zile libere pentru niste investigatii medicale.. ce sa fac sa primesc zilele de concediu care mi au ramas din 2010?!!
va rog dati mi un sfat!!#-o
Depuneti cererea de CO prin registratura. Sunt obligati sa puna un aviz pe ea. Chiar daca oficial nu are cine sa va inlocuiasca, orice salariat are dreptul la CO.
Conform art. 139 Codul muncii "dreptul la concediu de odihna anual platit este garantat tuturor salariatilor".
Daca vor refuza in continuare nu va ramane alta varianta decat actionarea in instanta.
multumesc
problema e ca eu inregistrez cererile de orice fel, dar desi mi am inregistrat cererile de concediu de nenumarate ori, directorul refuza sa scrie rezolutia pe ele..nu vrea sa mi scrie nimic pe cerere, nici ca se aproba, nici ca nu se aproba. cum am spus, refuzul e doar verbal, iar cererea ramane fara rezolutie, aruncata intr-un sertar la contabilitate sau resures umane..ce sa fac?!cu cine sa vorbesc?!