avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cerere CO refuzata de mai multe ori
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cerere CO refuzata de mai multe ori

desi in 2009 s-a dat dispozitie sa uzam toate zileled e CO pe anul respectiv, cand am facut cerere aceasta nu a fost aprobata, dandu-se rezolutia de "reprogramare pe 2010". mentionez ca aveam inlocuitor pe acea perioada.

anul asta am facut iar cerere pt zilele restante pe 2009 dar iar nu a fost aprobata. se poate refuza o cerere de CO la nesfarsit? eu imi iau concediu de odihna cand vreau eu sau cand vrea angajatorul?!
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 13:46, 26 Februarie 2010
Concediul de odihna se acorda in baza programarii anuale.
Angajatorul este obligat sa va acorde concediul de odihna la care aveti dreptul?
Cum au motivat refuzul?
Ee comun acord.Zilele din 2009 trebuie sa va fie date in 2010 , insa nu doar cand doriti dvs.Decizia angajatorului de a refuza acordarea intr-o anumita perioada trebuie motivata.
pai , asa cum am spus, in decembrie mi-a fost refuzata cererea fara a fi motivata, doar a scris "reprogramare 2010". mentionez ca la vremea respectiva aveam o colega, deci avea cine sa-mi tina locul. a facut si ea cerere de co dar si a ei a fost refuzata, ca mai apoi ea sa primeasca co pe perioada pt care facusem eu cererea.
aaaaaaa, un lucru important zic eu, mi-a dar zile de concediu fara salariu in perioada in care facusem cerere de co.

acum, in 2010, intr-adevar nu are cine sa-mi tina locul si asta a fost motivul refuzului, dar...nici nu au facut ceva in sensul asta. si acum intreb: daca nu vor mai angaja pe nimeni eu nu o sa-mi iau concediu pt ca nu are cine sa-mi tina locul?

inteleg ca se face programare, ca trebuie sa fie si angajatorul de acord, normal, dar..........de cate ori poate sa refuze cererea de co?
Nu exista un numar de respingeri "'legale""...Trebuie sa vi-l dea in 2010..daca aveti sindicat adresati-va lui.Faceti plangere la ITM

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere concediu de odihna Mihai.Catalin96 Mihai.Catalin96 Buna seara. Lucrez la acest loc de munca de 2 ani,iar acum a intervenit o problema. In urma cu 3 luni, am anuntat directorul ca in perioada 07.08-21.08 doresc ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna planificat in iunie, perioada in care am fost ... alexandru andra alexandru andra Concediu de odihna planificat in iunie, perioada in care am fost in suspendarea raportului de serviciu, dar revin acum spre sfarsitului iulie si vreau concediu ... (vezi toată discuția)
Se poate refuza concediul de odihna? Mr. Brightside Mr. Brightside Bun gasit! Vreau sa stiu daca mi se poate refuza o cerere de concediu si pe ce considerente? Daca vreau sa imi iau concediu in luna iulie la cate zile am ... (vezi toată discuția)