avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Solutionare cerere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Solutionare cerere

buna ziua!
intrebarea mea este,termenul de solutionare a unei cereri,care este?
am depus cererea de concediu in data de 3 iunie 2013,si nu am primit un raspuns la ea.
Cel mai recent răspuns: neliamarina , utilizator 10:38, 8 August 2013
In mod normal, la sfarsitul anului trecut trebuia facuta planificarea concediilor de odihna pentru acest an, de care era obligatoriu sa ia la cunostinta toti salariatii. Daca s-a facut aceasta planificare, cererea probabil ca se refera la planificare. Daca nu s-a facut planificare, cererea dvs ar trebui sa primeasca un raspuns in 15 zile.
NU exista niciun astfel de termen prevazut mai ales pentru sectorul privat.
Procedura de solutionare a cererilor in sectorul privat trebuie sa fie prevazuta in reg.intern al anagjatorului sau in ccm aplicabil acestuia.
Lucrez intr-o institutie publica,nu sector privat,si o sa va spun unde s-a ajuns cu cererea mea de concediu,care in 30 de zile nici nu s-a aprobat nici o rezolutie negativa nu s-a trecut pe ea.Drept urmare am plecat in concediu 10 zile,am fost trecuta in condica nemotivata,10 zile,si maine urmeaza sa fiu audiata de comisia de disciplina,pt savarsirea "unei abateri deosebit de grava".
Efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarile colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programarile individuale. Programarea se face pana la sfarsitul anului calendaristic pentru anul urmator.

Prin urmare, cererea dvs de CO trebuia sa fie aprobata si apoi sa plecati in CO.
Nu exista si nu a existat niciodata programare a concediilor in institutia noastra,inaintea mea 3 colege au plecat in concediu fara cerere aprobata,eu dimpotriva cu 32 de zile am depus cerere,la care nu mi s-a dat nici un raspuns.

Alte discuții în legătură

Se poate refuza concediul de odihna? Mr. Brightside Mr. Brightside Bun gasit! Vreau sa stiu daca mi se poate refuza o cerere de concediu si pe ce considerente? Daca vreau sa imi iau concediu in luna iulie la cate zile am ... (vezi toată discuția)
Cerere co refuzata ida_curly ida_curly buna seara! va implor sa ma ajutati! sunt angajata de 6luni intr-o institutie de stat. dupa angajare mi-am planificat co in luna august mi-am cumparat un ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna blackjack blackjack Cine trebuie sa aprobe cererea de concediu de odihna a unui functionar public si in cat timp de la depunerea acestei cereri? (vezi toată discuția)