avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Concediu de odihna

Cine trebuie sa aprobe cererea de concediu de odihna a unui functionar public si in cat timp de la depunerea acestei cereri?

Ultima modificare: Miercuri, 6 Mai 2009
blackjack, utilizator
Cel mai recent răspuns: dborsanu , utilizator 16:45, 7 Mai 2009
Din cate stiu eu, la inceputul fiecarui an trebuie sa se intocmeasca o lista cu planificarile concediilor de odihna. Aceasta lista este in primul rand vizata de seful ierarhic al fiecarui salariat dupa care se supune aprobarii sefului institutiei respective.
Daca aceasta programare, intocmita la sfarsitul anului anterior, a fost aprobata, mai trebuie facuta o alta cerere de concediu?
In mod normal nu.
Se face cerere de concediu cu citeva zile inainte de plecarea in concediu, exista posibiltatea de a va primi banii de concediu cu 5 zile inainte de plecare; de asemeni, in cerere veti preciza cine va tine locul cat timp lipsiti si cate zile de conced solicitati sa efectuati; cererea e semnata de seful ierarhic si se aproba de ordonatorul de credite.
Va rog sa-mi comunicati un act notmativ in care se prevad cele mentionate mai sus.
De asemenea, va rog sa-mi comunicati care ar fi termenul legal in care ordonatorul de credite trebuie sa semneze cererea de concediu (ex. exista posibilitatea sa depun cererea in martie si el sa o aprobe peste 2 luni, cand practic trebuie sa ma intorc din concediu)

Alte discuții în legătură

Cerere sau instiintare pentru concediul de odihna ? lucian.crisan lucian.crisan Buna ziua, am o nedumerire in ceea ce priveste metodologia de aplicare a concediului de odihna care nu este descrisa clar in codul muncii. Daca concediul ... (vezi toată discuția)
Cerere concediu odihna-obligatoriu de intocmit? moniklauleanu moniklauleanu Salariatii ce isi efectueaza concediul de odihna conform planificarii efectuate mai au obligatia de a inainta o cerere scrisa angajatorului inainte de a intra ... (vezi toată discuția)
Drepturile angajatului ! Fartusnic Fartusnic Buna seara , am si eu o intrebare , legata tot de locul de munca : un angajat cu contract de munca individual , perioada nedeterminata ... nu isi poate lua ... (vezi toată discuția)