Va multumesc foarte mult.Dar imi puteti spune daca pot beneficia de acele 3 sau 4 luni de prelungire a somajului la expirarea celor 9 luni?
Multumesc.
Nu ar fi o problema sa raman insarcinata, vroiam sa stiu daca as ramane in perioada somajului, daca as beneficia de acea indemnizatie.
Multa sanatate si tie!
Buna ziua,
Am urmarit si eu subiectul de mai sus si as fi vrut sa stiu daca si in cazul meu, intrand in somaj la data de 01.06.2010, as putea beneficia de drepturile respective daca as ramane insarcinata in aceasta perioada. Dreptul la somaj in cazul meu este de 9 luni, din care iunie si iulie sa zicem au trecut, mai raman 7 luni. As putea sa ma incadrez si eu cu concediu medical, prenatal sa intru in CIC daca as ramane insarcinata luna urmatoare( intentia mea este aceasta, dar in perioada aceasta de criza imi este frica sa raman fara nici un venit).
Va multumesc din suflet pentru lamuriri.
Adica voi beneficia de CIC daca ma bafga in somaj?
Sunt indeplinite cele 12 luni de cotizatie.
Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati cu cateva informatii.
Astazi am fost instiintata ca voi primi preaviz 20 de zile, pentru a intra in somaj.
Societatea la care lucrez poate face acest lucru?
Nu inchide firma, doar suspenda activitatea.Cred ca art 65.1 din cate am inteles.
Ce ar trebui sa stiu, are dreptul sa faca acest lucru, cu concediul de odihna neluat cum se procedeaza, imi afecteaza decizia de a ramane insarcinata(ma refer voi putea beneficia de indemnizatia maternala daca luna aceasta raman insarcinata?
Cu multumiri,
Va multumesc, dar daca ar fi dupa tata, copilul ar trai cu aer.
Nici vorba de ceva in plus, doar atat cat s-a atabilit, cu greu si aceia.
Va multumesc.
Sunt eventuale taxe de platit?
Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati in demararea colicitarii de majorare pensie alimentara.
In 2008, decembrie, mi s-a stabilit prin hotarare judecatoreasca, o pensie alimentara in valoare de 350 lei pt fiul meu in varsta de 4 ani si 8 luni.In prezent as dori sa depun o cerere prin care sa mi se recalculeze aceasta pensie, deoarece stiu sigur ca in prezent salariul fostului sot este mai mare.
As putea face asta fara sa apelez la ajutorul unui avocat din motive financiare si daca da ce ar trebui sa depun in afara de cerere si adeverinta de salariat pe ultimele 6 luni a sotului?
Procentul pt un copil este de 25% sau poate fi chiar 30%din media veniturilor pe 6 luni?
Va trebui sa ne cheme din nou in instanta pe ambii, sau poate fi doar informat asupra deciziei?
Va multumesc pt lamuriri.
Buna ,
Si eu sunt intr-o situatie asemanatoare, numai ca la mine copilul este baiat si are 4 ani jumatate.
Tot asa , pana acum venea sa il vada o data pe luna, plateste pensie alimentara, dar cum pot spune unii ca isi iubeste copilul daca vrea sa il vada, doar prin atata lucru arati ca iti iubesti copilul?
Un copil nu se intretine cu 200 lei, 300 lei cat stabileste judecatorul in functie de venit, ci mult mai mult , poate chiar de 5 ori pe atat.
Plus tot timpul in care tu, doar tu esti langa el.
Si apari pur si simplu, dupa n ani ca vrei sa ai copilul langa tine.
Nu, nu este corect, dar traim in Romania si asta spune totul, mai ales legile care se practica aici.
Dar exista o solutie, cred eu,poti dovedi ca in tot acest timp nu a contribuit cu nimic, nu s-a implicat in cresterea copilului,simplu fapt ca plateste pensia nu inseamna totul, trebuie sa se implice si in educatia si cresterea lui, si daca are un comportament violent, sau a avut iesire de genul asta in prezenta copilului, daca este imoral, daca il poate influenta negativ, nu ar trebui sa ii dea dreptul de a lua copilul , decat sa il viziteze in prezenta ta.
Buna ziua,
Este valabil si pentru angajatii cu contract de munca individual?
Sau noi, acestia nu avem dreptul la un salariu mediu pt fiecare nastere?
Va multumesc