avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PREAVIZ
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PREAVIZ

Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati cu cateva informatii.
Astazi am fost instiintata ca voi primi preaviz 20 de zile, pentru a intra in somaj.
Societatea la care lucrez poate face acest lucru?
Nu inchide firma, doar suspenda activitatea.Cred ca art 65.1 din cate am inteles.
Ce ar trebui sa stiu, are dreptul sa faca acest lucru, cu concediul de odihna neluat cum se procedeaza, imi afecteaza decizia de a ramane insarcinata(ma refer voi putea beneficia de indemnizatia maternala daca luna aceasta raman insarcinata?

Cu multumiri,
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 17:12, 28 Aprilie 2010
Are tot dreptul sa trimita instiintari de preaviz pentru reducerea activitatii ..la expirarea termenului de preaviz, c.i.m. va inceta in baza art.65 alin.1 C.mun. ceea ce va da dreptul de a beneficia de somaj numai daca indepliniti si conditia stagiului minim de cotizare (minim 12 luni in ultimele 24 de luni datei premergatoare depunerii cererii).

Perioada de somaj se va lua in calcul la stabilirea celor 12 luni prevazute de art.1 alin.1 din OUG nr.148/2005 in cazul indemnizatiei pentru CIC.
Adica voi beneficia de CIC daca ma bafga in somaj?
Sunt indeplinite cele 12 luni de cotizatie.
Da, veti beneficia de indemnizatie chiar daca intrati in somaj.
1. Este dreptul angajatorului sa concedieze.
2. Daca nu sunteti inca insarcinata, si nu ati anuntat angajatorul nu aveti a a face nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire C.Geta C.Geta asadar,in ambele situatii eu trebuie sa am cotizatie minim un an in ultimele 12 luni si,el este obligat sa imi incheie contractul de munca cu articolul 65.1-cu ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie pt cresterea copilului? andreeab_20 andreeab_20 Daca sunt in somaj si raman insarcinata in timpul somajului, voi mai beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului?sau trebuie sa am 12 luni lucrate ca ... (vezi toată discuția)
Inscriere pentru somaj monodora monodora Am fost angajata unei firme care a intrat in insolventa, iar in decembrie 2012, am intrat in perioada de preaviz. Acum sunt in cautarea unui nou loc de munca ... (vezi toată discuția)