avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Activitate Frizeru

Activitate Frizeru

Daca Adunarea generala hotaraste sa se monteze camere de supraveghere atunci puteti monta cate doriti. Chiar o Adunare generala reconvocata cu 7 persoane poate lua aceasta decizie in numele a 500 de persoane. Eu am la bloc peste 60 de camere video si s-au redus talhariile si furturile cu 8o %. Culmea este ca acum se fura chiar camerele video!! Cine nu este de acord cu aceste instalatii poate actiona Asociatia in judecata si va pierde si va achita si cheltuielile de judeacta.
Răspuns la discuția Recalcularea pensiei militare
Trebuie sa intrati pe SCMD, departamentul juridic si acolo aveti formularul de cerere pentru drpturile lucrate ca civil , inainte sau dupa stagiul militar sau si inainte si dupa. Cererea si Documentul emis de Casa de pensii de care apartineti se trimit prin posta la Casa Sectoriala de pensii a MApN si dupa circa o luna va vine pensia recalculata , prima data gresit si apoi dupa ce faceti contestatie sa speram ca se rezolva.
Iar apelez la specialisti pentru ca sunt perplex. presedintele asociatiei de proprietari a desfacut contractul de munca al administratorului pentru ca nu a participat la o sedinta de comitet si am ramas fara adminiostrare. Se propune trecerea pe firma de administrare. Intrebare: trecerea de la administrator persoana fizica la persoana juridica se poate face doar de trei persoane din comitet sau numai de adunarea generala? presedintele si-a aprobat si eliberarea unei noi stampile, a preluat conturile din banca si nu a mai facut contracte la femeile de servicu. Ce este ilegal din toate acestea?
Răspuns la discuția Tabel convocator cu 20%
La egalitate sau pentru situatii greu de decis votul unui proprietar este proportional cu cota sa indiviza .Un proprietar cu 4 camere are un vot mai puternic decat unul cu o garsoniera iar trei proprietari de garsoniere nu pot fi egali cu trei proprietari de 4 camere.
Răspuns la discuția Tabel convocator cu 20%
Legea spune ca o convocare se face cu anunt la avizier sau tabel nominal. Din experienta am constatat ca atunci cand se convoaca o adunare generala anuala se face doar anunt la avizier si la convocare si la reconvocare si nu zice nimeni nimic. Dovada convocarii, cu anunt la avizier si tabel nominal, se cere doar in cazul adunarilor generale extraordinare convocate si reconvocate de 20% din proprietari pentru ca numai in acestea mocneste scandalul, pentru ca o minoritate isi poate impune punctul de vedere si de regula cei din conducerea asociatiei trebuie sa fie foarte atenti si sa reprezinte interesul proprietarilor.
Riscul foarte mare este ca o adunare extraordinara reconvocata se poate tine si cu 3 proprietari si poate fi legala daca se dovedeste ca s-au respectat toate procedurile. La acest capitol legea e falimentara deoarece precizeaza ca hotararile se iau cu jumatate plus unu din cei prezenti si in acest fel 300 de proprietari se vor supune celor 3 prezenti la adunarea gen.extraordinara reconvocata.
Răspuns la discuția Tabel convocator cu 20%
Legea spune ca un proprietar poate reprezenta unul sau mai multi proprietari.nu am gasit nicaieri o limitare a numarului de reprezentari si suntem in situatia in care un proprietar vine cu 20-30 de imputerniciri si restul ne-am adunat degeaba. Unde gasesc limitarea reprezentarilor cum era in legea veche.?
Răspuns la discuția Tabel convocator cu 20%
Cu privire la tabelul convocator: ce facem cu articolul care spune ca se face convocarea prin anunt la avizier SAU tabel convocator si de ce anuntul la avizier nu este valabil pentru toti proprietarii si cu toate ca adunarea extraordinara este convocata de 20% din ei sa cerem un tabel cu 51% semnaturi ceilalti nu citesc anuntul de la avizier.?.Atunci care este diferenta intre o adunare generala normala si una extraordinara ?
Răspuns la discuția Tabel convocator cu 20%
In lege se face referire la votul celor prezenti pentru reconvocare. Sunt de acord ca un proprietar poate imputernici un membru de familie care este prezent si voteaza dar ce rost are sa se tina adunarea,, indiferent de numarul celor prezenti,, daca o persoana vine cu 30 de imputerniciri si rastoarna votul celor prezenti. Care este atunci diferenta dintre adunarea generala convocata , unde se voteaza cu imputerniciri si adunarea reconvocata unde voteaza doar,, cei prezenti,, Daca ar fi cum sustineti dumneavoastra intre adunarea genrala convocata si cea reconvocata nu mai este nicio diferenta !
As dori sa mi se precizeze despre ce tabel convocator este vorba la o Adunare generala extraordinara reconvocata. Eu consider ca dupa anuntarea la avizier a tuturor locatorilor pentru acest tip de adunare este vorba , pentru a dovedii legalitatea ei , de tabelul cu cei 20% care au convocat Adunarea extraordinara si nu de tabelul cu totiproprietarii. Toti au fost anuntati si convocati prin avizier dar tabelul convocator este semnat de cei 20-30 %.Este corect?. La reconvocare se voteaza numai cu cei prezenti si nu se iau in considerare imputernicirile?
Cand se considera finalizata inscrierea in Asociate, dupa ce s-a depus cerere, dupa ce s-a aprobat in comitet, dupa ce proprietarul a fost trecut in anexa la acordul de asociere sau dupa ce aocrdul de asociere cu proprietarul adaugat este transmis si inregistrat juridic /