avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Activitate emiliamatei

Activitate emiliamatei

Răspuns la discuția scuccesiune
va multumesc.
Discuție scuccesiune
Buna ziua,
as dori sa stiu daca o sucecsiune emisa in alta tara, este valabila si la noi in tara.
buna ziua, va rog frumos spuneti-mi la ce institutie de stat pot gasi un borderou complementar in care sunt enumerate toate persoanele care au fost despagubite de catre statul Roman ( in urma Acordului din 1959) , cu Franta.
Răspuns la discuția imobil retrocedat
va multumesc frumos, notificarea am facut-o si am trimis-o deja , de luna trecuta dar nam nici un raspuns, iar astazi o sa ma duc sa deschid un cont in care sa depun chiria aferenta , dupa care o sa le fac o instiintare prin care le aduc la cunostinta.

cu multumiri.
Cum se procedeaza daca stai intrun imobil retrocedat, iar persoana care a fost pusa in posesie, (proprietarul de drept) a decedat, iar pe mostenitori nu-i intereseaza imobilul respectiv, (nu sunt in tara si au spus ca nui intereseaza).Noi nu avem cui plati chiria, de aceea va rog indrumati-ma cum sa procedez.
Răspuns la discuția unde pot plati chiria?
nu m-am exprimat corect, stau intr-un imobil in care plateam chiria la stat, in 2007 a fost dat proprietarei de drept, dar nu a venit nimeni sa incheiem un nou contract de inchiriere, asa ca noi nam mai platit nimanui chiria, proprietara de drept a decedat iar noi nu stim cui sa platim chiria. Sotul decedatei traieste si locuieste in Franta, l-am sunat ca sal intrebam ce facem cu chiria si dansul ne-a spus ca nu-l intereseaza, casa nici pe el nici pe fiul dansului, ca; ia fost luata tatalui sotiei pe vremea comunistilor si sa faca statul roman ce vrea cu ea. In anul 2007 proprietara de drept a dat o procura speciala unei doamne prin care o imputerniceste sa faca toate demersurile pt. a-i recupera intreg imobilul(practic sa faca ce vrea cu el) , adica acesta in care stam noi, deoarece a castigat doar unde stau doar chiriasii adica noi si inca alte 2 familii, dar mai sunt inca 3 familii care au apucat sa cumpere apartamentele cu legea 112/1195. Acum noi chiriasii nu stim cum sa facem sa platim chiria catre mostenitorii doamnei deoarece, doamna aceasta care are procura o foloseste ca si cand proprietara de drept ar fi in viata pentru ca nimeni dintre noi nu poate scoate din franta copie dupa actul de deces al proprietarei de drept. as dori sa-mi spuneti ce ar trebuie sa facem .

multumesc
buna ziua ,as dori sa stiu unde pot plati chirai, daca proprietarul unde locuiesc nu este de gasit?, ce pot face?
Buna seara,
as dori sa mi spuneti va rog cat timp mai este valabila o procura , avand in vedere ca mandantul a decedat, si are mostenitori.
Iar daca mandatara foloseste si acum procura pe care o are ce i se poate intampla?
Mai exact mama a dat o procura unei doamne pt. a o reprezenta peste tot, la toate institutiile, adica doamna respectiva putea sai vanda, sau sai inchirieze imobilul respectiv. Mama a dat procura cand traia adica in anul 2007, iar in anul 2009 mama a decedat, iar respectiva doamna in acelasi an la cateva luni dupa decesul mamei a mers la taxe si impozite cu copii dupa actele din care reiesea ca mama e proprietara imobilului respectiv, cu procura pe care mama i-o daduse in timpul vietii (2007) si s-a inscris pe rol fiscal. Acum dansa este proprietara acelui imobil. Eu ca mostenitor ce pot face?, mai pot face ceva acum in situatia de fata?

multumesc