avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Activitate simina2

Activitate simina2

Răspuns la discuția Modificare CIM
Multumesc mult Animor pentru precizare. :)
Nu stiu ce va fi cand voi reveni la servici.Presiunile sunt mari deocamdata.Deja persoana cu care am facut "schimbul" a semnat Actul aditional la CIM si lucreaza efectiv in locul meu (dar de buna voie continua sa intocmeasca si situatiile la care lucra si inainte deoarece eu fiind in CM nu are cine continua munca).
Eu am anuntat angajatorul ca sunt insarcinata si mi s-au acordat 120 zile de Concediu de risc maternal deoarece nu se putea face schimbarea locului de munca.
In scurt timp mi s-a comunicat verbal Schimbarea locului de munca. Initial am crezut ca se facea referire la:
" Art. 48. - Angajatorul poate modifica temporar locul si felul muncii, fara consimtamântul salariatului, si in cazul unor situatii de forta majora, cu titlu de sanctiune disciplinara sau ca masura de protectie a salariatului, in cazurile si in conditiile prevazute de prezentul cod."

In prezent cunosc continutul Actului aditional si constat ca mi s-a modificat CIM in baza art.41 din Codul Muncii, deci cu acordul partilor...Salariul mi-a fost chiar majorat si este mult nai mare decat Indemnizatia de crestere si ingrijire copil.
As reveni la servici daca as avea siguranta locului de munca, deoarece daca s-ar respecta CCM :">as putea sa-mi continui munca si sa-mi cresc si copilul in bune conditii..., dar acum ma tem #-o sa nu-mi desfiinteze noul loc de munca pana intru in Concediu de crestere si ingrijire copil, sa pot beneficia macar de acest concediu.
Inca nu am semnat nimic, dar cand o sa revin la noul loc de munca unde sunt deja nominalizata, desi nu mi s-au facut modificarile in Cartea de munca, ..., nu stiu cum o sa mai refuz semnarea Actului aditional.
:-/ Sper sa pot duce sarcina pana la termen si sa-mi gasesc un alt loc de munca pana atunci!
Răspuns la discuția Modificare CIM
:">Multumesc mult Cons pt raspuns.Deja am obtinut Concediul medical pt toata luna ianuarie.
:)Multumesc Anku pt precizarile articolelor din Codul muncii, desi sper sa nu ajung totusi in instanta, este bine sa-mi cunosc drepturile.
:(Avem CCM, dar in urma restructurarilor facute in ultimul timp in Societate mi-am dat seama ca nu se prea tine cont de el.Oamenii sunt intimidati si convinsi sa-si incheie CIM cu acordul partilor, dupa ce sunt mutati de pe un post pe altul pana se ajunge sa fie restructurata exact acea activitate. Nu se pune problema adaptarii la noul loc de munca, nu se tine cont de pregatirea profesionala necesara postului, ramane cel cu nervii mai tari sau cel mai bine informat si care stie "sa sara la timp din barca care urmeaza sa se scufunde".Din aceste motive am apelat la sfaturile voastre, care pana in prezent mi-au fost de un real ajutor.=D>
Răspuns la discuția Modificare CIM
Multumesc mult pt raspuns Madalyna.Am citit:
"ART. 21) / OU 96/2003 – privind protectia maternitatii
(1) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
a) salariatei prevăzute la art. 2 lit. c) - e), din motive care au legătură directă cu starea sa;
b) salariatei care se află în concediul de risc maternal;
c) salariatei care se află în concediul de maternitate;
d) salariatei care se află în concediul pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, în vârstă de până la 3 ani;
e) salariatei care se află în concediul pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani sau, în cazul copilului cu handicap, în vârstă de până la 18 ani.
(2) Interdicţia prevăzută la alin. (1) lit. b) - e) se extinde o singură dată cu până la 6 luni, după revenirea salariatei în unitate.
(3) Dispoziţiile alin. (1) nu se aplică în cazul concedierilor pe motive economice ce rezultă din desfiinţarea postului ocupat de salariată, ca urmare a dificultăţilor economice, a transformărilor tehnologice sau a reorganizării angajatorului, în condiţiile legii."

Din cate stiu eu, Societatea unde sunt angajata are profit in 2005...oare mai pot fi invocate dificultatile economice pt reducerea de personal?
Se insista ca in zilele de 1 si respectiv 2 ianuarie (zile nelucratoare) CIM nu a fost intrerupt de Concediul Medical, iar locul de munca mi-a fost schimbat incepand cu 1 ianuarie 2006, si deci eu pe 1-2 ianuarie eram angajata si trebuie sa semnez!!!
Le-am spus ca din motive medicale nu pot merge la servici ca sa semnez nimic...dar mi-au trimis Actul aditional la CIM acasa...sa-l citesc si sa-l semnez!!!
Cum sa-i refuz intr-un mod cat mai politicos?
Discuție Modificare CIM
Sunt insarcinata in 20 de saptamani.:(
Am anuntat conducerea unitatii si in prezent sunt in concediu medical cu diagnosticul:iminenta de avort si alte complicatii datorate sarcinii.#-oAm concedii medicale de pe 3-6 ianuarie si de pe 9-31 ianuarie.Astazi am fost anuntata ca incepand cu 1 ianuarie am fost "avansata " intr-un post care o sa fie restructurat datorita reorganizarii economice a unitatii riscand sa mi se desfaca CIM chiar daca sunt in concediu de maternitate sau de crestere si ingrijire copil.
:-/Se insista sa semnez Actul aditional la CIM deoarece in zilele de 1 si 2 ianuarie, chiar daca sunt zile nelucratoare , CIM nu a fost suspendat cu Concediu medical.
:-/Sa incerc sa obtin Concediu medical pt toata luna ianuarie ?
:-/Daca nu semnez Actul aditional la CIM decat la revenirea efectiva in activitate , schimbarea locului de munca mai are efect?
:-/Sunt obligata sa semnez noul Act aditional chiar daca acum sunt in Concediu medical?
Răspuns la discuția Tata violent
:"> Va multumesc mult pentru raspunsuri. Am reusit sa-i transmit prietenei mele aceste mesaje. Sper din tot sufletul ca situatia sa se imbunatateasca cat mai curand.
Cu respect,
Simina2
Răspuns la discuția preaviz concediere gravida
In aceeasi situatie ma aflu si eu ...
Mie medicul de familie mi-a facut o Trimitere catre medicul de medicina muncii din cadrul Serviciului de Medicina a muncii (la SANEPID in termeni populari).De aici am primit Concediu de risc maternal pentru 9 luni (pana la eliminarea riscului existent pentru evolutia sarcinii).Lunar acest concediu trebuie semnat de medicul ginecolog care urmareste evolutia sarcinii.Aceasta informare se aduce la cunostinta unitatii unde iti desfasori activitatea.
Nu trebuie sa participi la nici o activitate (examen, evaluare, luare la cunostinta a preavizului, sau cerere de incetare a CIM cu acordul partilor in aceasta perioada), poti considera ...d.p.d.v.teoretic cel putin, ca esti departe ...intr-un spital maternitate eventual ,unde nimeni nu te poate ataca.
Discuție Tata violent
Va cer ajutorul pt prietena mea care spune:

"Ai mei sunt in divortz de ceva timp (2 ani - 4 de cand a bagat mama divortz, dar se impacasera ca sa o ia din nou cu divortzul)
Acesta s-a pronuntat in final in februarie anul asta dar a ramas valabil partajul. Taica-meu si-a facut firma, e boier,:D vine acasa o bate pe maica-mea (ca sa o faca sa plece de bunavoie din casa) si maica-mea se lupta disperata sa il dea afara din casa (caci animalele s-au mutat demult la zoo k sa fiu putin cinica). Pana atunci mama face datorii ca sa plateasca intretinerea si lumina sa nu fim dati afara din casa (suntem eu , mama si fratele meu de 17 ani impotriva unui "tata" de 47). Am facut mai multe reclamatii la politie pentru comportamentul agresiv al tatalui meu, am scos certificate medicale... nimic.:( As dori sa stiu o procedura prin care se poate realiza evacuarea completa al acestui individ care nu inteleg cum de n-a decazut din drepturile parentale, prin ce orori a putut comite. Trebuia sa vedeti vanataile de pe corpul mamei mele, o masa de carne contorsionata, nici nu stiu cum mai poate rezista, si taieturile mele si ale fratelui meu. Trebuie sa exite o solutie numai ca noi nu o putem vedea asa ca va cer voua , daca ati trecut prin asa ceva sau aveti o cat de mica idee, spuneti-mi. Are sa insemne mult pentru mine!! Va multumesc!

P.S: #-oDaca vi se pare incoerent ce am scris este doar datorita ingrijorarii si disperarii caci o atare situatie nu-ti poate oferi stapanirea de sine. "
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Mi-ati fost de un real folos!
Am fost deja intr-o audienta unde datorita informatiilor primite de la voi, m-am simtit sigura pe mine iar acum astept raspunsul de la Regionala in cursul saptamanii viitoare.
Am intrat cu neincredere pe acest Forum, iar acum mi-am dat seama ca am dat peste oameni adevarati.
Multumesc inca odata pentru raspunsuri.
Eu am revenit la servici incepand cu data de 31 mai 2005, atunci am fost pusa sa semnez cererea de reluare a activitatii in care se specifica si functia pe studii medii pe care am fost redistribuita in timpul concediului pt cresterea copilului.Mi s-a spus ca asta este postul pe care pot face reluarea activitatii deoarece CIM a fost suspendat in timpul concediului si nu pot sa-mi reiau activitatea/sa fac cererea pt alt post decat cel in care am fost redistribuita.Am semnat cererea care a fost trimisa la Bucuresti pt aprobare.
Asta sa fie actul prin care eu am fost informata si prin care eu am acceptat noul loc de munca?
la ce ma pot astepta dupa 30 de zile?

Cererea prin care eu solicit redistribuirea pe un post conform cu pregatirea mea profesionala a fost depusa pe 3 iunie.


Mai este valabila legea conform careia la revenirea din concediul de crestere si ingrijire copil salariatei nu i se poate desface CIM timp de 6 luni?
Mi s-a spus ca daca as merge in audienta la d-nul Director de Regionala as avea mai multe sanse pt ca "Pana la Dumnezeu te mananca ingerii...", dar nu vreau sa-l supar pe d-nul Director din judet care mi-a promis o rezolvare in 15 zile a situatiei( zile care au trecut deja).
Multumesc mult pentru raspuns!
Tin sa mentionez ca au trecut deja cele 15 zile de la reinceperea activitatii, exista posturi unde sunt necesare studii superioare si totusi sunt ocupate de personal cu studii medii, iar societatea continua sa faca angajari de personal pe studii superioare, dar in alte localitati.Am facut deja o cerere pt ocuparea unui post conform cu pregatirea mea profesionala(acum exista posturi libere in organigrama unitatii) si mi s-a recomandat sa astept emiterea actului aditional la CIM, dar timpul trece si nu primesc nici un raspuns.Mi se recomanda sa merg in audienta la Directorul de Regionala, dar eu cred ca asta ar fi clasificata ca indisciplina la locul de munca.